19 / 04 / 2024

Galatasaray'a 102 milyon liralık haciz!

Galatasaray'a 102 milyon liralık haciz!

Dursun Özbek'in haciz ve ipotek koydurma ihtimali nedeniyle Florya'nın tapusunu almakta acele ettiklerini söyleyen Mustafa Cengiz, "Kendisiyle görüşmeler yapıyoruz. Çözüm arıyoruz. Şu anda faizle birlikte 102 milyon lira haciz var. Allah kimsenin evine, ocağına haciz düşürmesin" dedi...



Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Galatasaray'da son iki yılda hem sportif hem de mali açıdan önemli işlerin yapıldığını söyledi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Mustafa Cengiz, mali açıdan şartların bu şekilde devam etmesi durumunda Galatasaray'ın 2-3 yıl içinde dernek bazında da borcunu sıfırlayacağını söyledi. Cengiz, "Hedefimiz bu. Biz gelecek kuşaklara bunu teslim etmek istiyoruz. Biz burada emanetçiyiz. Bu emanet bizim sütümüze, aklımıza, vizyonumuza teslim edilmiş. Sadece dürüst olmak da yetmez aynı zamanda bunu doğru yönetmeniz gerekir. Türkiye'de içinde bulunduğumuz şartlarda doğru yönettiğimize inanıyoruz. Fakat şunu net olarak görmek gerek. Haddimizi bileceğiz, herkes de haddini bilecek" dedi. 

Galatasaray'ın büyük bir camia olduğunu söyleyen Cengiz, "Galatasaray güneş gibidir. Güneş tutulmaları olabilir, ortalık karanlık görünebilir bu gayet doğal. Ancak güneş orada, o işte Galatasaray. Ocakta da olur, haziranda da olur, Galatasaray'da transfer bitmez. Hoca da bir taraftar. Biz ne kadar üzülüyorsak, hoca belki de bizden fazla üzülüyor. Çünkü teknik sorumlu. Ancak ne olursa olsun sorumluluk bendedir. Her branşta ben teknik olarak asla karışmasam da kusursuz sorumluluk ilkesi gereği sorumluluk bendedir. Galatasaray da dünyada çok büyük bir marka. Biz 5 tane de 6 tane de yesek, 7 tane de atsak 5 tane de atsak hiçbir şey fark etmiyor. Altın yere düşmekle hiçbir şey kaybetmez." diye konuştu.

"Allah kimsenin evine, ocağına haciz düşürmesin"

Mustafa Cengiz, kendisinden önceki başkan Dursun Özbek'in alacaklarına karşı kulübün varlıklarına haciz koydurmasının kendilerini çok zor durumda bıraktığının altınu çizdi. 

Galatasaray'ın üstünde çok ağır yüklerin olduğunu ifade eden Cengiz, şunları söyledi;

"Aylardır Florya'nın tapusuna konsantreydik. Şükürler olsun gidip aldık. Emlak Konut'tan bize hızla geçmesi gerekiyordu. İyi saate olsunlar, tapunun arasına girmemesi için ben oradaydım. Bununla ilgili basın toplantısı yapıp, ne var ne yok dökeceğim. Ak koyun kara koyun belli olacak. Bizim davamız bekçi dövmek değil bağı güzelleştirmek, Galatasaray'ı güzel hale getirmek. Ne bir eski yönetime çatmak ne de zor duruma düşürmek. Ama eski yönetimler Galatasaray'a fiziki, mali zarar vermeye kalkarlarsa bana teslim edilmiş bu emaneti ölümüne savunurum bunu da herkes bilsin."

Dursun Özbek'in haciz ve ipotek koydurma ihtimali nedeniyle Florya'nın tapusunu almakta acele ettiklerini ifade eden Cengiz, "Kendisiyle görüşmeler yapıyoruz. Çözüm arıyoruz. Her şeyle uğraşanlar neden panda bize hacizlerin ne olduğunu sormuyor. Şu anda faizle birlikte 102 milyon lira haciz var. Daha da gelecek. İcra değil, haciz. Allah kimsenin evine, ocağına haciz düşürmesin. Bütün yapılandırma sürecimizi kitlemiş durumda. Görüşmeler sürüyor, biz bunu sulh yoluyla halletmeye çalışıyoruz. Gündemim de sadece bu var. O yüzden bizzat tapuyu almaya gittim" dedi. 

"Enkaz falan bulmadık, enkaz olsa kaldırırsın"

Cengiz, göreve geldiklerinde kulübün şartlarının çok kötü olduğunu söyledi. Cengiz, şunları belirtti;

"Geldiğimizde enkaz falan bulmadık, enkaz olsa kaldırırsın. Maalesef sistemin içinin çürüdüğünü gördük. Bu bir yönetimle de olmadı. Biz titiz insanız, devletten geldik. Bulunduğum yerleri hep sıfırdan yaptım. Hiç hazıra konmadım. Hep uğraştık ve sistemi oturttuk. Geldiğimizde futbolda transfer yasağı vardı ve 4-5 gün kalmıştı. Basketbolda transfer yasağı vardı. Bu arada aklınıza gelecek her yerden icra vardı. Lorik Cana ve Elmander'in menajer paralarını yeni ödedik. Şimdi yeni bir belge daha geldi. Orduspor'dan 2,5 milyon avro alacağımız varmış. Orduspor kapanmış ve Yeni Orduspor kurulmuş. Hukuken karşımızda Orduspor diye bir şey yok. Oradan da gitmiş 2,5 milyon avro." 
 

Dursun Özbek'ten Galatasaray'a haciz şoku!
 


Geri Dön