20 / 04 / 2024

Galerilere 6+6 şartı bugün başladı! Araç fiyatları bir anda yüzde 5 azaldı!

Galerilere 6+6 şartı bugün başladı! Araç fiyatları bir anda yüzde 5 azaldı!

Galericilere ve araç satanlara uygulanacak olan 6+6 kuralı bugün resmen başladı. Fiyatlar bir anda düştü. Çıkan yasayla birlikte 6 ay ve 6 bin kilometre şartını yerine getirmeden satış yapan kişi ve kurumlara 8 bin 400 TL’lik bir ceza uygulanacak. İşte haberin devamı..



İkinci el otomobil satışlarındaki fahiş fiyatların önüne geçmek için Ticaret Bakanlığı tarafından yürürlüğe konan düzenleme bugün başladı. Sıfır otomobiller için getirilen 6+6 şartı sonrası ikinci el araç piyasasında fiyatların anlık durumu merak ediliyor. Galericiler yürürlüğe konan bu uygulamanın tam anlamıyla denetlenmesiyle araç fiyatlarında yüzde 3 ila yüzde 5 arasında bir düşüş bekliyorlardı.

Araba almak isteyen vatandaşlar hem sıfır hem de ikinci el araba fiyatları ile ilgili son dakika haberlerini araştırırken yeni bir gelişme daha yaşandı. Ticaret Bakanlığı'nın geçtiğimiz ay yasal düzenleme 6 ay ve 6 bin kilometre sınırlaması bugün itibarıyla başladı. Sıfır otomobiller için getirilen 6+6 şartı ardından ikinci el araç piyasasında fiyatların ne durumda olduğu merak edilmeye başlandı. Galericiler uygulamanın tam anlamıyla denetlenmesi halinde fiyatların yüzde 3 ila yüzde 5 oranında düşeceğini söylerken, diğer taraftan 1 milyon TL’ye kadar olan araçlarda fiyatların 100 bin lira düşmesinin söz konusu olmadığını aktardılar.

Galerilere 6+6 şartı bugün başladı! Araç fiyatları bir anda yüzde 5 azaldı!

Pandemi süreciyle otomobil piyasasının, altınla bir yatırım aracı haline geldiğini söyleyen Konya Oto Lastik, Oto Yıkama ve Oto Galericileri Esnaf Odası Başkanı Abdullah Acıbadem, “Talepler artınca kullanıcılar bu işi sektör haline getirdi. Bundan dolayı bu iş çığırından çıktı. Ticaret Bakanımızın Ağustos ayında açıkladığı otomobil ve arazi taşıtlarını kapsayan 6 bin kilometre 6 ay kuralının her ikisinin de dolması gerekiyor.”

Bakanlığın yaptığı düzenleme bugün yani 15 Eylül itibariyle hayata geçmiş durumda.

Acıbadem, “Bu çıkan yasaya sadece araç kiralama şirketleri, galericileri değil biniciler, kullanıcılar ve şahıslar da dahi edilmesi gerekiyordu. Bakıldığı zaman, bir şahıs aracı kullanmak için alır. Belirlenen süreye onların da dahil edilmesi gerekiyordu. Tabii bu arada bulunan fırsatçılar, kenarda parası olup parasını otomobille değerlendirenler hiçbir vergisi olmadan ticaretini yapıyor. Bunların önüne geçilebilirdi” diyerek bir soruna daha değindi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön