25 / 04 / 2024

Garage İnşaat'tan 5 büyük proje!

Garage İnşaat'tan 5 büyük proje!

İstanbul'un farklı bölgelerinde inşa edilecek 4 yeni konut ve 1 ticaret merkezi projeleriyle gayrimenkul sektörüne adım atan Garage İnşaat, 5 projeye 200 milyon dolarlık yatırım yapacak



Garage İnşaat Yönetim Kurulu Danışmanı Suat Öztorun, Garage Group'un 4 yeni proje ile gayrimenkul sektörüne adım attığını duyurdu. Öztorun, Garage Zekeriyaköy Evleri, Garage Simplicity Evleri, Garage Tower Zeytinburnu, Kartal Ticaret Merkezi ve Garage Yenidoğan Evleri ile birlikte 654 konut ve 200 işyeri üreteceklerini belirtti. Son 5 yılda yüzde 500 büyüyen Garage Group, inşaat ve telekomünikasyon alanlarında faaliyetini sürdürüyor.

1. Garage Zekeriyaköy Evleri

Garage Group'un Sarıyer Zekeriyaköy'de 3 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilen Garage Zekeriyaköy Evleri, 8'i villa toplam 32 konuttan oluşuyor. Alanları 85 metrekare ile 134 metrekare arasında değişen konutlar 1+1, 2+1 çatı ve bahçe dubleksleri olarak konumlandırılıyor. Projenin metrekare satış fiyatı 3 bin TL ile 3 bin 500 TL arasında değişiyor.

7 milyon dolar yatırım yapılan projenin 2010 Mayıs ayında teslim edilmesi planlanıyor. Garage Zekeriyaköy Evleri'nde her bağımsız bölümün kendi kullanımında olan bahçeleri mevcut. Ayrıca projede güvenlik ve jeneratör sistemi yer alıyor. Villa konforunun dairelere taşındığı projenin yüzde 30'unun satışı tamamlandı.

2. Garage Tower Zeytinburnu

Zeytinburnu Merter'de yapılacak olan bölgenin ilk kulesi olma özelliğini taşıyan Garage Tower Zeytinburnu projesi 68 bin metrekare olan üzerine inşa ediliyor. 130 metre yüksekliğe sahip olacak kulede 270 konut ve 41 işyeri yer alıyor. Alanları 90 metrekare ile 208 metrekare arasında değişen konutlar 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 5+1 normal ve dubleks dairelerden oluşuyor.

75 milyon dolarlık yatırım ile yapılacak olan Garage Tower Zeytinburnu, Atatürk Havalimanı'na ve tekstil bölgesine yakınlığıyla dikkat çekiyor. 2011 yılında teslim edilmesi planlanan projede kapalı otopark, güvenlik ve jeneratör sistemi, akıllı bina konsepti, spor kompleksi ve mini kapalı alışveriş merkezi yer alıyor.

3. Kartal Ticaret Merkezi

Ofis ve alışveriş merkezi olarak inşa edilecek olan Kartal Ticaret Merkezi 130 bin metrekare alan üzerine konumlandırılıyor. Yapımına 3-4 ay içinde başlanacak olan projede 200 ofis ve 50 işyeri yer alıyor. Toplam maliyeti 130 milyon dolara mâl olan proje konumu itibariyle, bu bölgede artan konut arz ve talebine karşı, iş merkezi oluşturmayı hedefliyor.
Konum olarak E-5 yolu üzerinde olduğu için ulaşımı kolay ve birçok konut projesinin olduğu bölgede yer alıyor. 2011 yılında tamamlanacak olan Kartal Ticaret Merkezi, Kartal'ın işyeri ve ofis eksikliğini tamamlamayı amaçlıyor.

4. Garage Yeni Doğan Evleri

Ümraniye'de 10 bin metrekarelik alan üzerine yapılacak olan Garage Yeni Doğan Evleri, 100 konut ve 10 işyerinden oluşuyor. Yeni imar yasasıyla inşaatına başlanan proje 2010 yılının ilk çeyreğinde teslim edilmesi planlanıyor.

5. Garage Simplicity Evleri

İstanbul'un Anadolu yakasında Sancaktepe bölgesinde inşa edilen Simplicity'de 112 bin TL'den başlıyor. Garaj İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından Sancaktepe'de 13 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan Simplicity projesi toplam 7 blokta 252 konut ve 11 adet dükkandan oluşuyor. Alanları 91 metrekare ile 210 metrekare arasında değişen konutlar 1+1, 2+1 ve 3+1 şeklinde inşa ediliyor. Projede fiyatlar 112 bin TL ile 489 bin TL arasında değişiyor. Firmanın kendi bünyesinde başlatmış olduğu kampanya çerçevesinde yüzde 30 peşinat ile maksimum 60 aya kadar sıfır faizle konut sahibi olunabiliyor. Aylık taksitler 1.306 TL'den başlıyor.

2010 Nisan ayında teslim edilecek olan projede konutların yüzde 60'ı satıldı. Simlicity'de açık yüzme havuzu, spa, fitness, sauna, çocuk oyun alanları, alışveriş merkezi, 252 araçlık kapalı otopark, geniş yeşil alanlar ve 24 saat güvenlik bulunuyor.

0216 526 61 72

www.simplicitylife.com

[email protected]

0216 377 30 94

www.garageinsaat.com

Sinem ÖZTÜRK-Ceren ASLANBAY/Emlakkulisi.com

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Garage Group'tan 5 yeni konut projesi

Garage Group Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bahadır, krizden sonra kredi faizleri düşeceği için gayrimenkule ilginin artacağını, bu yüzden beş konut projesi başlattıklarını bildirdi.

Bahadır, Garage Group'un şirketi olan Garage İnşaat'ın gayrimenkul alanındaki yeni projelerinin tanıtılması amacıyla Mövenpick Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında, Garage Group'un son beş yıl içerisinde yüzde 500 büyüdüğünü söyledi.

Grubun, inşaat ve telekomünikasyon dışında, maden işletmeciliği ve ihracatı, bilgisayar güvenlik hizmetleri, yatçılık, sigortacılık, fork-lift ithalat satış ve kiralama ile birlikte yedek parça ticareti alanlarında faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Bahadır, 2008 yılı cirosu 350 milyon dolar olan grubun, yıl sonu ciro hedefinin, yaklaşık 400 milyon dolar olduğunu ifade etti.

Garage Group olarak, 2006 yılında başlattıkları stratejik büyüme süreci kapsamında, ana iş kolları olan telekomünikasyon ve inşaat alanlarında önemli projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini anlatan Bahadır, şunları kaydetti:

"Dünya ekonomisindeki gelişim ve değişimler özellikle gayrimenkul sektöründe fırsatlar yaratmaktadır. Bu gelişmelerden Garage Group olarak maksimum oranda payımızı almak için mevcut tecrübemiz yanında sürekli olarak gayrimenkul sektöründeki gelişmeleri takip ediyoruz."

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bahadır, bir soru üzerine Otomotiv ve Rent A Car sektöründen çıkarak, inşaat, telekomünikasyon ve enerji sektörlerine ağırlık vereceklerini, rüzgar enerjisi alanında yabancı bir firma ile 4 ilde yatırım yapacaklarını söyledi.

Bahadır, yeni projelerle ilgili bir soruya da, "Krizden sonra kredi faizleri düşeceği için gayrimenkule ilgi artacak. Bu yüzden 5 konut projesi başlattık" dedi.

130 METRE YÜKSEKLİĞİNDE KULE

Garage İnşaat Yönetim Kurulu Danışmanı Suat Öztorun da, Garage İnşaat olarak 2011 yılına kadar yaklaşık 200 milyon dolar yatırım yapmayı düşündüklerini bildirdi.

2011 yılına kadar tamamlamayı düşündükleri "Garage Zekeriyaköy Evleri", "Garage Simplicity Evleri", "Garage Tower", "Kartal Ticaret Merkezi" ve "Garage Yeni Doğan Evleri" ile birlikte 654 konut ve 200 iş yeri üreteceklerini belirten Öztorun, beş projenin tamamlanma sürecinde çok sayıda kişiye istihdam sağlayacaklarını ifade etti.

Zekeriyaköy'de yaşayan insanların villa tarzından sıkıldıklarını ve villa projelerini pahalı bulduklarını dile getiren Öztorun, buradaki insanların villa konforunda daire istediklerini ve Garage Zekeriyaköy Evleri projelerinin bu talebi karşılamaya yönelik olduğunu söyledi.

Zekeriyaköy Evleri projesinin inşasına başladıklarını ve yeni satışa çıkarmalarına rağmen konutların yüzde 30'unu sattıklarını belirten Öztorun, projenin 32 konuttan oluşan 3 bin 500 metre karelik bir proje olduğunu
kaydetti.

Projedeki konutların büyüklüklerinin, 85 metre kare ile 134 metre kare arasında değiştiğini ve 1 1 ile 2 1 çatı ve bahçe dublekslerinden oluştuğunu anlatan Öztorun, bedeli 7 milyon dolar olan projeyi gelecek yılın mayıs ayında bitirmeyi düşündüklerini bildirdi.

Garage Simplicity Evleri projelerini de Sancaktepe'de yaptıklarını ifade eden Öztorun, bu projenin 252 konuttan ve 11 iş yerinden oluşacağını, 1 1, 2 1, 3 1 normal ve dubleks daireler ve dükkanların bulunacağı projenin yatırım tutarının 25 milyon dolar olduğunu söyledi.

Suat Öztorun, 2010 yılının ekim ayında bitirmeyi düşündükleri projedeki konut büyüklüklerinin, 88 metre kare ve 210 metre kare arasında değişeceğini dile getirerek, Garage Simplicity Evleri'nde açık yüzme havuzu, spa, fitness merkezi, sauna, buhar odaları, açık hava yürüyüş parkuru, çocuk havuzu, oyun salonu, yeşil alanlar ve çevreye hizmet verecek açık alışveriş alanlarının yer alacağını belirtti. Öztorun, Garage Simplicity Evleri'nin de yüzde 45'inin satıldığını dile
getirdi.

Topkapı ile Merter arasında yapacakları Garage Tower'ın bölgenin ilk kulesi olacağını ifade eden Öztorun, Garage Tower'ın bir residence projesi olacağını söyledi. Bu projede, residence anlayışının tamamıyla yansıtılacağını belirten Öztorun, şöyle devam etti:

"Burada yaşayacak olan müşterilerimiz, bir telefonla, bütün hizmetlere ulaşabilecekler. Manavdan kiraz aldırmaya kadar bile düşünüyoruz. 1-2 ay içerisinde başlayacağımız projenin altında bir de alışveriş merkezi olacak. 35 katlı ve 130 metre yüksekliğinde olacak Garage Tower'ın yatırım tutarı 75 milyon dolar. Proje, 270 konuttan, 41 iş yerinden, oluşacak. 1 1, 2 1, 3 1, 4 1, ve 5 1 normal ve dubleks dairelerin konut büyüklükleri, 90 metre kare ile 208 metre kare arasında değişecek. Projeyi, 2011 yılında bitirmeyi düşünüyoruz."

"KARTAL BÖLGESİ ÇOK DEĞERLENDİ"

Kartal Ticaret Merkezi projesinin de 200 ofis ve 50 iş yerinden oluşacağını anlatan Öztorun, projenin 130 bin metre kare inşaat alanı büyüklüğüne sahip olduğunu ve yatırım tutarının 130 milyon dolar olduğunu söyledi.

Öztorun, "Kartal bölgesi çok değerlendi. Bu bölge, kentsel dönüşüm anlamında yeni dairelerin yapıldığı bir bölge. Büyük yatırımlar yapılıyor bu bölgeye. Proje, Yeni Kartal Adliyesi'nin karşısında olacak. Avukatlardan bir talep bekliyoruz. Bu bölgenin en önemli açığının iş merkezi olduğunu gördük. Bu yüzden böyle bir projeye başladık" şeklinde konuştu.

Garage Yeni Doğan Evleri projelerine de 1-2 ay içerisinde başlamayı düşündüklerini dile getiren Öztorun, projenin 100 konuttan ve 10 iş yerinden oluşacağını, yatırım tutarının da 10 milyon dolar olacağını bildirdi.

Projeyi, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde bitirmeyi düşündüklerini anlatan Öztorun, yakın bir zamanda Demirciköy'de de bir projeye başlamak istediklerini bildirdi.

"ARTACAK KONUT TALEBİ İÇİN STOK ÇALIŞMASI YAPIYORUZ"

Soruları da yanıtlayan Öztorun, bu günün koşullarında inşaat yatırımlarını bir fırsat olarak gördüklerini belirterek, "Krizde insanlar psikolojik olarak alımı durduruyorlar ama krizden sonra bu böyle olmayacak. Konut talebi artacak. 2010'un ikinci çeyreğinden sonra konut talebinde ciddi artışlar olacak. Biz de o zamanlar için bir stok çalışması yapıyoruz şu anda. Kriz bittiğinde olacak talebi karşılamayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Öztorun, projelerin metre kare fiyatları ile ilgili bir soruya da, yapacakları projelerin birbirinden ayrı yerlerde ve ayrı tarzlarda oluğunu ifade ederek, ortalama olarak metre kare fiyatlarının bin 500 ile 3 bin lira arasında değişeceğini söyledi.

Bir soru üzerine de Öztorun, projeleri kendi öz kaynaklarıyla yaptıklarını belirterek, "Zaten bu kriz ortamında bankalar kredi vermeye çok sıcak bakmıyorlar. Krizden sonra bankalar kredi vermeye başladıklarında biz de
kredi kullanmak isteriz tabii ki" dedi.

Öztorun, Garage Simplicity Evleri projesi hakkındaki bir soruya da projenin sadece ruhsatını bir şirketten satın aldıklarını, ancak inşaatın tamamını kendilerinin yaptığını ifade etti.
AA

Garage Group, 4 konut ve 1 ticaret merkezine 200 milyon dolar yatıracak

Garage Group, İstanbul'un farklı bölgelerinde inşa edilecek 654 konutluk 4 ev projesi ve 200 işyerinden oluşacak 1 ticaret merkezi projesi için 200 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Garage Group, İstanbul'un farklı bölgelerinde inşa edilecek 4 yeni konut ve 1 ticaret merkezi projesi için 200 milyon dolarlık yatırımla Garaj İnşaat olarak gayrimenkul sektörüne adım attığını açıkladı.

Garage İnşaat, gayrimenkul alanında yeni projelerin tanıtımı için bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında açılış konuşmasını yapan Garage Group Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bahadır, dünya ekonomisindeki gelişim ve değişimlerin özellikle gayrimenkul sektöründe fırsatlar yarattığını vurguladı. Son 5 yıl içinde yüzde 500 büyüyen grubun, inşaat ve telekomünikasyon dışında, maden işletmeciliği ve ihracatı, bilgisayar güvenlik hizmetleri, yatçılık, sigortacılık, fork-lift ithalat satış ve kiralama ile birlikte yedek parça ticareti alanlarında da faaliyetlerini sürdürdüğünü söyleyen Bahadır, Garage Group'un 2008 yılı cirosunun 350 milyon dolar seviyesinde gerçekleştiğini, 2009'da ciro hedefinin yaklaşık 400 milyon dolar olduğunu açıkladı.

GARAGE SIMPLICITY EVLERİ'NİN ŞİMDİDEN YÜZDE 45'İ SATILDI
Yeni yatırım projeleri hakkında bilgi veren Garage İnşaat Yönetim Kurulu Danışmanı Suat Öztorun, Garage Group'un, 5 yeni proje ile gayrimenkul sektörüne adım attığını duyurdu. Garage İnşaat'ın, Garage Zekeriyaköy Evleri, Garage Simplicity Evleri, Garage Tower, Kartal Ticaret Merkezi ve Garage Yeni Doğan Evleri ile birlikte 654 konut ve 200 işyeri üreteceklerini açıklayan Öztorun, tüm bu projeler için 200 milyon dolar yatırım yapacaklarını söyledi. Şu anda satışa çıkartılan Garage Simplicity Evleri'nin yüzde 45'inin satıldığını açıklayan Öztorun, “Garage Zekeriyaköy Evleri'ni ise yeni satışa çıkarmış olmamıza rağmen şimdiden yüzde 30'u satıldı. Bu gelişmeler, Garage İnşaat olarak bizleri oldukça memnun etmiştir. Yaptığımız yatırımlarla gerek ülke ekonomisine, gerek sektöre, gerekse istihdama ciddi katkılarımız olacak” dedi.
ANKA

Emlakta 200+200 milyon dolarlık 2 yatırım

İnşaat sektöründe dün iki yeni yatırımlar açıklandı. Tepe İnşaat, Ankara'da Garage Group ise İstanbul'da 200 milyon dolarlık projelerini açıkladı
İnşaat sektöründeki durgunluk yerini yeni projelere bıraktı. Dün, iki ayrı grup gayrimenkul sektöründe 200'er milyon dolarlık yatırım projelerini açıkladı. Bunlardan ilki Tepe İnşaat'a ait. Şirket Ankara'da üst gelir grubuna yönelik yeni bir yaşam merkezi projesine başladı. Bir diğer proje ise İstanbul'da Garage Group'tan. Şirket İstanbul'un 5 farklı projeyle emlak sektörüne giriş yaptı. Tepe İnşaat, Ankara'da üst gelir grubuna yönelik yeni bir yatırım ve yaşam merkezi projesine başladı. Tepe Prime adını taşıyan proje 218 ofis, 100 stüdyo ve 37 mağazadan oluşuyor. Topşam yatırım bedeli 200 milyon dolar olan proje Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'ne ait 28 bin 227 metrekarelik arsada toplam inşaat alanı 92 bin 750 metrekare olarak gerçekleştirilecek.

MERKEZİ KONUMDA
Projenin rezidans bölümünde büyüklükleri 78 ile 102 metre arasında değişen ve home ofis olarak kullanılabilecek stüdyolar yer alacak. 18 ve 19 katlı iki bloktan oluşan Tepe Prime Business bölümü ise 121-234 metrekare büyüklüğündeki ofislerden oluşacak. Mağazaların bulunduğu Tepe Prime Avenue ise özel peyzajlı sokak ve meydan düzenlemeleri, gösteri ve konser alanları, su oyunları kafe ve restoranlardan oluşacak. Proje kamu kurumlarının ve 6 üniversitenin tam orta noktasında merkezi bir konumda yer alıyor.

GARAGE, 5 PROJEYLE İNŞAATA GİRDİ
Uğur İletişim Merkezi ile Avea'nın en büyük ikinci distribütörü olan Garage Group, İstanbul'da 5 projeyle gayrimenkul sektörüne adım attığını açıkladı. Grup, 2011 yılına kadar Zekeriyaköy, Sarıgazi, Ümraniye, Merter ve Kartal'da konut ve ofis projelerinden oluşan beş ayrı projeye toplam 200 milyon dolar yatırım yapacak. Garage Group Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bahadır, inşaat maliyetlerinin düşük olduğu bu dönemde yatırım yapmaya karar verdiklerini, kriz sonrası için ellerinde bulunacak stok oluşturduklarını da kaydetti.
Sabah

Garage, gayrimenkule 200 milyon $ yatıracak
 
Krizden sonra gayrimenkul sektörüne ilginin artacağına inanan Garage Group, toplam beş yeni projeye başlıyor

GARAGE Group, krizden sonra kredi faizleri düşeceği ve gayrimenkule ilginin artacağı beklentisiyle beş konut projesi başlattı. Garage Group bünyesindeki Garage İnşaat'ın gayrimenkul alanındaki yeni projelerinin tanıtılması amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Garage Group Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bahadır, Garage Group'un son beş yıl içerisinde yüzde 500 büyüdüğünü söyledi. Garage İnşaat Yönetim Kurulu Danışmanı Suat Öztorun da,  Garage İnşaat olarak 2011 yılına kadar yaklaşık 200 milyon dolar yatırım yapmayı düşündüklerini belirterek, 2011'e kadar tamamlamayı düşündükleri Garage Zekeriyaköy Evleri, Garage Simplicity Evleri, Garage Tower, Kartal Ticaret Merkezi ve Garage Yeni Doğan Evleri ile birlikte 654 konut ve 200 iş yeri üreteceklerini söyledi. Suat Öztorun, bu beş projenin tamamlanma sürecinde çok sayıda kişiye istihdam sağlayacaklarını sözlerine ekledi.
Akşam

İnşaata 200 milyon dolar yatırdı

Garage Group, 5 projeyle inşaat sektörüne girdi. Telekomünikasyon alanında yatırımları bulunan Grage, 2011 yılına kadar Zekeriyaköy, Sarıgazi, Ümraniye, Merter ve Kartal'da konut ve ofis projelerinden oluşan 5 projeye toplam 200 milyon dolar yatırım yapacak. Garage Group Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bahadır, inşaat maliyetlerinin düşük olduğu bu dönemde sektöre yatırım yapma kararı verdiklerini söyledi. Rüzgar enerjisine de yatırım yapacaklarını belirten Bahadır, yabancı bir grupla anlaştıklarını açıkladı. Bahadır ayrıca, son 5 yıl içinde grup olarak yüzde 500 büyüdüklerini ifade etti.
Takvim

250 milyon dolarlık beş proje Garage'dan çıkıyor

Birçok sektörde yatırımları bulunan Garage Group, ilk kez girdiği inşaatta beş projenin temelini attı. Garage, projelere 250 milyon dolar yatırım yapacak

Son 5 yılda yüzde 500 büyüyen Garage Group, 2010'dan sonra inşaat sektöründeki canlanmayı görüp bu alana yatırım yapmaya karar verdi. İlk kez girdikleri inşaat sektöründe 5 ayrı projenin temelini atan Garage Group, yaklaşık 250 milyon dolara yakın yatırım yapacak. İletişimden madene, sigortacılıktan yatçılığa kadar birçok sektörde yatırımları bulunan Garage, üreteceği konut ve işyerlerinin metrekare fiyatını ise bin 500 ile 3 bin lira arasında olmasını hedefledi. Projelerin tanıtım toplantısında konuşan Garage Group Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bahadır, krizden sonra kredi faizleri düşeceği için gayrimenkule ilginin artacağını, bu yüzden beş konut projesi başlattıklarını bildirdi. Bahadır, 2008 yılı cirosu 350 milyon dolar olan grubun, yıl sonu ciro hedefinin, yaklaşık 400 milyon dolar olduğunu ifade etti.

ENERJİYE AĞIRLIK VERECEK

Garage Group olarak, 2006 yılında başlattıkları stratejik büyüme süreci kapsamında, ana iş kolları olan telekomünikasyon ve inşaat alanlarında önemli projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini anlatan Bahadır, şunları kaydetti: ‘'Dünya ekonomisindeki gelişim ve değişimler özellikle gayrimenkul sektöründe fırsatlar yaratmaktadır. Bu gelişmelerden Garage Group olarak maksimum oranda payımızı almak için mevcut tecrübemiz yanında sürekli olarak gayrimenkul sektöründeki gelişmeleri takip ediyoruz.'' Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bahadır, bir soru üzerine otomotiv ve rent a car sektöründen çıkarak, inşaat, telekomünikasyon ve enerji sektörlerine ağırlık vereceklerini söyledi. EKONOMİ SERVİSİ

654 konut ve 200 işyerine start

Garage İnşaat Yönetim Kurulu Danışmanı Suat Öztorun, 2011 yılına kadar tamamlamayı düşündükleri ‘Garage Zekeriyaköy Evleri', ‘Garage Simplicity Evleri', ‘Garage Tower', ‘Kartal Ticaret Merkezi' ve ‘'Garage Yeni Doğan Evleri'' ile birlikte 654 konut ve 200 iş yeri üreteceklerini söyledi. Zekeriyaköy Evleri projesinin inşasına başladıklarını ve yeni satışa çıkarmalarına rağmen konutların yüzde 30'unu sattıklarını belirten Öztorun, projenin 32 konuttan oluşan 3 bin 500 metre karelik bir proje olduğunu kaydetti. Projedeki konutların büyüklüklerinin, 85 metre kare ile 134 metre kare arasında değiştiğini ve 1 1 ile 2 1 çatı ve bahçe dublekslerinden oluştuğunu anlatan Öztorun, bedeli 7 milyon dolar olan projeyi gelecek yılın mayıs ayında bitirmeyi düşündüklerini bildirdi.

TALEP ŞİMDİDEN BAŞLADI

Garage Simplicity Evleri projelerini de Sancaktepe'de yaptıklarını ifade eden Öztorun, bu projenin 252 konuttan ve 11 iş yerinden oluşacağını, projenin yatırım tutarının 25 milyon dolar olduğunu söyledi. Suat Öztorun, 2010 yılının ekim ayında bitirmeyi düşündükleri projedeki konut büyüklüklerinin, 88 metre kare ve 210 metre kare arasında değişeceğini dile getirti. Öztorun, Garage Simplicity Evleri'nin de yüzde 45'lik kısmanın satıldığını dile getirdi.

Topkapı ve Merter arasına kule

Topkapı ile Merter arasında yapacakları Garage Tower'ın bölgenin ilk kulesi olacağını ifade eden Öztorun, Garage Tower'ın bir residence projesi olacağını söyledi. Öztorun ‘1-2 ay içinde başlayacağımız projenin altında bir de alışveriş merkezi olacak. 35 katlı ve 130 metre yüksekliğinde olacak Garage Tower'ın yatırım tutarı 75 milyon dolar. Projeyi, 2011'de bitirmeyi düşünüyoruz' dedi. Kartal Ticaret Merkezi projesinin de 200 ofis ve 50 iş yerinden oluşacağını anlatan Öztorun, projenin 130 bin metrekare büyüklüğe sahip olduğunu ve yatırım tutarının 130 milyon dolar olduğunu söyledi.
Star


Otomotivi bıraktı, kira geliri için inşaatçı oldu
Telekonmünikasyon, maden işletmeciliği ve ihracatı, kiralama ile birlikte yedek parça ticareti alanlarında faaliyet gösteren ve son beş yılda yüzde 500 büyüyen Garage Group, gayrimenkul sektörüne de el attı. İnşa edecekleri beş yeni projeyi tanıtan Garage Group Baykanı Bülent Bahadır, 2009'da 400 milyon dolar ciro hedeflediklerini belirterek "Türkiye'de garantili yatırım araçları seviliyor. Birkaç yol sonra faizler düşünce gayrimenkul daha çok öne çıkacak. İnsanların kira gelirine oynayacağı zamanlara yatarım yapıoruz" dedi.

Bahadır, Telekom operatörü Avea'nın da Türkiye distribütörü olduklarını belirterek, faaliyet alanlarını şöyle anlattı: "Uğur iletişim mağazaları ile 50 noktadayız. Otomotivden çıktık. Rüzgar enerjisi yatırımları için lisans başvurusu yapan bir firmayla, ortağımızla birlikte konsorsiyum kurduk. 2007'de lisans verilmesi kararlaştırılan 35 milyon kilovatın 4'te birini biz üreteceğiz."
Gazete Habertürk


Garage Group'tan 5 yeni konut projesi
Garage Group Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bahadır, krizden sonra kredi faizleri düşeceği için gayrimenkule ilginin artacağını, bu yüzden 5 konut projesi başlattıklarını bildirdi.

Bahadır, Garage İnşaat'ın gayrimenkul alanındaki yeni projelerinin tanıtılması amacıyla Mövenpick Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında, Garage Group'un son beş yıl içerisinde yüzde 500 büyüdüğünü söyledi. 200 yılı cirosu 350 milyon dolar olan grubun, yıl sonu ciro hedefi, 400 milyon dolar. Garage İnşaat 2011 yılına kadar yaklaşık 200 milyon dolar yatırım yapacak. 'Garage Zekeriyaköy Evleri', 'Garage Simplicity Evleri', 'Garage Tower', 'Kartal Ticaret Merkezi' ve 'Garage Yeni Doğan Evleri' ile birlikte 654 konut ve 200 işyeri inşa edecek.
Cumhuriyet

Garage 5 proje yapacak, Topkapı'nın en yüksek kulesini inşa edecek

Avea distribütörlüğü ile telekomünikasyon ve maden işletmeciliği gibi pek çok alanda faaliyet gösteren Garage Group, 2 yıl sonra konut talebinin yükseleceği beklentisiyle İstanbul'da 200 milyon dolar yatırımla 5 gayrimenkul projesine başlıyor. 4'ü konut, biri ticaret merkezi olan ve 2011'e kadar tamamlanacak projeler arasında 130 metre ile Topkapı'nın en yüksek kulesi de yer alacak.

Garage Group Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bahadır, Garage Zekeriyaköy Evleri, Garage Simplicity Evleri, Garage Tower, Kartal Ticaret Merkezi ve Garage Yeni Doğan Evleri ile birlikte 654 konut ve 200 işyeri üreteceklerini açıkladı. Yatırımları 2011 yılına kadar tamamlayacaklarını belirten Bahadır, “Krizde inşaat maliyetlerinin düşmesi bizim için avantaj yarattı. 1-2 yıl içinde faizler tek haneli rakamlara dönünce, tüketiciler risksiz yatırım araçlarını tercih edecek ve gayrimenkul ilk sırada gelecek. 2010'un ikinci yarısından itibaren konut stoğu azalmış, konut talebi artmış olacak” dedi.

Kirazı bile biz aldıracağız

Merter'de 1 ay sonra inşaatına başlayacakları Garage Tower'ın Topkapı bölgesinin 130 metre ile en yüksek kulesi olacağını söyleyen Garage İnşaat Yönetim Kurulu Danışmanı Suat Öztorun, “270 rezidans ve 41 işyerinden oluşacak projede tüm rezidans hizmetlerini vereceğiz. Bu lüks projede ev sahipleri için manavdan kirazı bile biz aldıracağız” dedi. Öztorun, metrekare fiyatlarının tüm projelerde 1.500-3.000 lira arasında değiştiğini aktardı.
Nihal Yuvacan/Vatan

Garage Group inşaata 200 milyon dolar yatıracak

İstanbul'un farklı bölgelerinde yapacağı 4 konut ve 1 ticaret merkezi projesi ile gayrimenkul sektörüne adım atan Garage İnşaat, 5 projeye 200 milyon dolar yatıracak.

5 yılda yüzde 500 büyüdü
Garage Group Başkanı Bülent Bahadır, İstanbul'un farklı yerlerinde inşa edilecek 4 yeni konut ve 1 ticaret merkezi projesi ile gayrimenkul sektörüne adım atan Garage İnşaat'ın 5 projeye 200 milyon dolar yatırım yapacağını söyledi. Son 5 yıl içinde yüzde 500 büyüyen Garage Group'un 2008 cirosunun 350 milyon dolar olduğunu belirten Bahadır, 2009 ciro hedeflerininse 400 milyon dolar olduğunu kaydetti. Bahadır, dünya ekonomisindeki gelişimin özellikle gayrimenkulde fırsat yarattığını vurguladı.

Gelişmeleri takip ediyoruz
Bülent Bahadır, Garage Group'un inşaat vetelekomünikasyon dışında, maden işletmeciliği ile ihracatı, bilgisayar güvenlik hizmetleri, yatçılık, sigortacılık, fork - lift ithalat satış - kiralama ile yedek parça ticareti alanlarında da faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi. Bülent Bahadır şöyle devam etti:
"Ekonomik gelişmelerden grup olarak maksimum payımızı alymak için gayrimenkuldeki geliymeleri takip ediyoruz. Gayrimenkul yatırımlarımızda ülke ekonomisine katkımızı sürdürmeyi hedefliyoruz".

Yüzde 45'i satıldı

Garage Group Başkanı Bülent Bahadır, grubun Garage Zekeriyaköy Evleri, Garage Simplicity Evleri, Garage Tower, Kartal Ticaret Merkezi ve Garage Yeni Doğan Evleri ile birlikte, 654 konut ve 200 işyeri üreteceğini söyledi. 5 projenin tamamlanma sürecinde çok sayıda kişiye istihdam sağlayacaklarını belirten Bahadır sözlerini şöyle sürdürdü: "Satışa çıkan Garage Simplicity Evlerin'nin yüzde 45'ini sattık. Zekeriyaköy Evleri'ni yeni satışa çıkarmamıza rağmen şimdiden yüzde 30 satış gerçekleştirdik"dedi.
Posta

Garage Group'tan İstanbul'a 5 proje

İnşaat sektörüne yeni giren Garage Group, İstanbul'da konut ofis ve işyerinden oluşan 5 projeye 200 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Bünyesindeki Uğur İletişim Merkezi ile Avea'nın en büyük ikinci distribütörü konumundaki Garage Group, İstanbul'da başladığı ve yapmayı planladığı beş projeyle inşaat sektörüne adım attı. Telekomünikasyon alanında yatırımları bulunan grup, 2011 yılına kadar Zekeriyaköy, Sarıgazi, Ümraniye, Merter ve Kartal'da konut ve ofis projelerinden oluşan beş ayrı projeye toplam 200 milyon dolar yatırım yapacak. İlk faaliyet alanı otomotiv sektörü olan bu alandaki kârlılıkların düşmesi nedeniyle otomotiv sektöründen çıkan grup, telekomünikasyonun yanı sıra inşaat sektörüne de odaklanma kararı aldı. Garage Group Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bahadır, inşaat maliyetlerinin düşük olduğu bu dönemde sektöre yatırım yapmaya karar verdiklerini açıkladı.

Manavdan kiraz bile aldıracak
Bahadır, kriz sonrası için ellerinde bulunacak stok oluşturduklarını da kaydetti. Grup, Garage İnşaat adıyla Zekeriyaköy'de 32 konutluk Garage Zekeriyaköy Evleri, Sancaktepe'de 252 konutluk Garage Simplicity projelerine başladı. Grubun başlamayı planladığı diğer projeler arasında ise Merter'de 130 metrelik yükseklikte, 270 konut ce 41 işyerinden oluşacak Garage Tower Zeytinburnu, Kartal'da ise 200 ofis ve 50 işyerinden oluşacak Kartal Ticaret Merkezi yer alacak. Ayrıca Ümraniye'de 100 konutluk Garage Yeni Doğan Evleri inşa edilecek.

Merter'in en yüksek kulesi
Garage Goup Yönetim kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Suat Öztorun Merter'deki rezidans projesinin 130 metre ile bölgenin en yüksek binası olacağını kaydetti. Öztorun projede gerçek rezidans hizmetleri vereceklerini kaydetti. Bahadır, rüzgar enerjisine de yatırım yapacaklarını söyleyerek yabancı bir grupla anlaştıklarını ve Kayseri'nin de aralarında bulunduğu 4 ilde rüzgar lisansı alan gruplarla ortaklık yapmayı planladıklarını kaydetti.

654 konut 112 işyeri yapacak
Garage Zekerikaköy 32 konut, Sancaktepe'deki Garage Simplicity Evleri 252 konut 11 işyeri, Merter Garage Tower 270 konut 41 işyeri, Kartal Ticaret Merkezi 200 ofis ve 50 işyeri, Garage Yenidoğan Evleri ise 100 konut ve 10 işyerinden oluşacak.Projelerin toplam maliyeti ise 200 milyon dolar olacak.
Sabah Emlak&Mortgage


Geri Dön