24 / 04 / 2024

Garip Adası'na 150 milyon Euro'luk proje!

Garip Adası'na 150 milyon Euro'luk proje!

8 bin kişinin mağdur olduğu Dumankaya ve Fi Yapı’daki yarım kalan projelerin tamamlanması için TMSF’nin kontrolünde Alman Drees&Sommer liderliğindeki konsorsiyumla el sıkışıldı. Garip Ada’yı alacak olan Alman konsorsiyum, projelerin tümünü 2.5 yılda bitirmeyi planlıyor. 



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun ( TMSF) elinde olan Dumankaya ile Fi Yapı gruplarına ait yarım kalan inşaat işlerini 3 Alman firma ve bir yabancı fon tamamlayacak. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre Türkiye’de daha önce Marmarapark AVM ve Kayseri Forum AVM’yi hayata geçiren Alman Drees&Sommer ve iştirakleri Eurabau, CPB Project Development ile inşaatların finansmanını sağlayacak Flagman Capital ile anlaşma imzalandı.  

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, söz konusu projelerin tamamlanması için 1.3 milyar liralık kaynak gerektiğini dile getirdi. Toplantıda verilen bilgiye göre, projelerin tamamlanması karşılığında konsorsiyuma Fi Yapı Grubu’na ait İzmir, Dikili’deki 50 milyon Euro değerindeki Garip Adası’yla birlikte Fikirtepe’de hiç başlanmamış iki projedeki dairelerden elde edilecek gelirler verilecek. 

Garip Adası na 150 milyon Euro luk proje!

YAŞLILARA ÖZEL BİR PROJE YAPILACAK

Yarım kalan projelerin tamamlanması için verilen Garip Adası’na yaşlılar için 150 milyon Euro değerinde bir turistik termal tesis kurulacak. 358 bin metrekare büyüklüğündeki Garip Ada Dikili’ye 4, Çandarlı’ya 10, Bergama’ya 19 kilometre uzaklığında bulunuyor. Ada, Yunanistan’ın Midilli Adası’nın ise 13 deniz mili uzağında konumlanıyor. Bölgede antik yerleşim izlerine de rastlanıyor.

Dumankaya ve Fi Yapı mağdurlarına konutları teslim edilecek!


Geri Dön