26 / 04 / 2024

Gate İnşaat Kazakistan'a santral yapacak

Gate İnşaat Kazakistan'a santral yapacak

Gate İnşaat Kazakistan'ın Kashagan bölgesinde doğalgaz elektrik üretim santrali yapacak



Tekfen Holding, bağlı ortaklığı Tekfen İnşaat ve Tesisat'ın yüzde 50 hissesine sahip olduğu Gate İnşaat'ın Agip Kazakhstan North Caspian Operating Company (AgipKCO) tarafından Kazakistan'ın Kashagan bölgesinde doğalgaz elektrik üretim santralinin yapımı ile görevlendirildiğini duyurdu.

Tekfen Holding'in açıklamasında,  Gate'in 172 milyon dolara üstlendiği projenin 31 ayda tamamlanmasının planlandığı kaydedildi. Açıklamada, Gate'in yapımını sürdürdüğü olduğu Kashagan endüstriyel binalar projesindeki iş kapsamının da 18 Eylül'de imzalanan bir zeyilname ile 48 milyon dolar artırıldığı vurgulandı.
Star

İlgili haber:

Gate İnşaat Kazakistan'da santral yapacak

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Kazakistan'ın elektrik santralini Tekfen'e bağlı Gate İnşaat yapacak

TEKFEN Holding, bağlı ortaklığı Tekfen İnşaat'ın yüzde 50 hissesine sahip olduğu Gate İnşaat'ın, Agip Kazakhstan North Caspian Operating Company (AgipKCO) tarafından Kazakistan'ın Kashagan bölgesinde doğalgaz elektrik üretim santralinin yapımı ile görevlendirildiğini duyurdu. Açıklamaya göre Gate İnşaat 18 Eylül 2009 tarihinde imzalanan sözleşme ile AgipKCO tarafindan Kazakistan'ın Kashagan bölgesinde 2x35 MW gücündeki doğalgaz elektrik üretim santrali yapacak. Gate İnşaat'ın 172 milyon dolar bedelle ve Mühendislik- Tedarik-Yapım bazında anahtar teslimi olarak üstlendiği bu projenin 31 ayda tamamlanması planlanıyor. Gate İnşaat'ın Endüstriyel Binalar Projesinin tamamlanma tarihinin 30 Haziran 2010 olarak belirlendiği ifade edildi.
Sabah

Tekfen'den Kazakistan'a santral

Tekfen Holding, bağlı ortaklığı Tekfen İnşaat'ın yüzde 50 hissesine sahip olduğu Gate İnşaat'ın, Agip Kazakhstan North Caspian Operating Company (AgipKCO) tarafından Kazakistan'ın Kashagan bölgesinde doğal gaz elektrik üretim santralinin yapımı ile görevlendirildiğini duyurdu. Tekfen, Gate İnşaat'ın 172 milyon ABD doları bedelle ve Mühendislik-Tedarik-Yapım bazında anahtar teslimi olarak üstlendiği bu projenin 31 ayda tamamlanmasının planlandığını kaydetti.
Radikal


Geri Dön