17 / 04 / 2024

Gate İnşaat, Kazakistan'da santral yapacak!

Gate İnşaat, Kazakistan'da santral yapacak!

Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş'nin yüzde 50 hissesine sahip olduğu Gate İnşaat A.Ş Kazakistan'da santral yapacak



Tekfen Holding A.Ş, bağlı ortaklığı Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş'nin yüzde 50 hissesine sahip olduğu Gate İnşaat A.Ş'nin, Agip Kazakhstan North Caspian Operating Company (AgipKCO) tarafından Kazakistan'ın Kashagan bölgesinde doğal gaz elektrik üretim santralinin yapımı ile görevlendirildiğini duyurdu.

Tekfen Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformunda yayımlanan özel durum açıklamasında, Gate İnşaat A.Ş'nin 18 Eylül 2009 tarihinde imzalanan sözleşme ile AgipKCO tarafindan Kazakistan'ın Kashagan bölgesinde 2x35 MW gücündeki doğal gaz elektrik üretim santralinin yapımı ile görevlendirildiği belirtildi.

Gate İnşaat'ın 172 milyon ABD doları bedelle ve Mühendislik-Tedarik-Yapım bazında anahtar teslimi olarak üstlendiği bu projenin 31 ayda tamamlanmasının planlandığı kaydedilen açıklamada, Gate İnşaat'ın yapımını sürdürmekte olduğu Kashagan Endüstriyel Binalar Projesindeki iş kapsamının da 18 Eylül 2009 tarihinde imzalanan bir zeyilname ile 48 milyon ABD doları tutarında artırıldığı vurgulandı. Kashagan Endüstriyel Binalar Projesinin tamamlanma tarihinin 30 Haziran 2010 olarak belirlendiği bildirildi.
A.A


Geri Dön