28 / 03 / 2024

Gayrimenkul altın ve dövizden daha çok getiri sağlıyor!

Gayrimenkul altın ve dövizden daha çok getiri sağlıyor!

Sektörün duayenleri arasında yerini alan Realty World Türkiye Genel Koordinatörü Mustafa Baygan, altın ve dövizde getirinin sınırlı olduğuna dikkat çekip 1e iki veya üç veren emlak yatırımını tavsiye etti...



Sektörün duayenleri, altın ve dövizde getirinin sınırlı olduğuna dikkat çekip  1e iki veya üç veren emlak yatırımını tavsiye ettiler
İktisadın bir kuralı olarak her zaman verimsiz işlerden ve israftan kaçmak gerektiğini vurgulayan Realty World Türkiye Genel Koordinatörü Mustafa Baygan, "Dünya ciddi bir sınavdan geçiyor. Aşırı harcama ve borçlar ülkeleri ve insanları bunaltıyor. Gereksiz harcamalardan uzaklaşıp, yerinde atılması gereken adımlar şimdiden hesaplanmalı. Dolayısıyla Türkiye'de şu anda en iyi yatırım aracı olarak emlak görünüyor" dedi.

Realty World Türkiye Genel Koordinatörü Mustafa Baygan, yatırım sürecinde olan kişilerin emlak yatırımım tercih etmelerinin bu dönem-de daha rantabıl olduğunu söyledi.

En iyi tercih bu!
Dünya resesyona giderken en önemli olayın piyasaların nakit ile çalıştırılmasının ciddi bir hareket olacağım belirten Baygan, para veya altın biriktirmenin resesyonu daha fazla destekleyeceğini belirtti.

Emlak almanın en doğru bir karar olacağını ifade eden Baygan, "Bir otomobil aldığınızda vergisi, bakımı, benzini ve daha birçok masrafıyla otomobili edinmiş oluyorsunuz. Her yıl çıkan yeni ve cazip modeller edindiğiniz otomobili psikolojik olarak gözünüzden düşürüyor. Bir evle bir otomobilin yıpranma payını kıyaslayın. Bir otomobili 20 yıl elde tutamazsınız ama bir evi kuşaktan kuşağa geçirebilirsiniz" dedi.

Emlak alan kişinin başta ailesi ve yakın çevresinin gelecekte kira derdi yaşamadan hayatım idame ettirmesini sağladığım ifade eden Baygan, "Ev alarak gelecek için taşıdığınız endişelerin büyük bir bölümünü ortadan kaldırmış oluyorsunuz. Emlak almak istiyorsanız aslında önünüzde çok fazla engel yok. Her cebe, her keseye uygun, her ölçüde ve birçok avantajları barındıran emlak seçenekleri mevcut. Zorlamayacak banka kredileri seçenekleri de her zaman gündemde. Diğer yandan da güvenli bir liman arayan yatırımcının altına, dövize, kısacası likide yatırım yapmak yerine, em-laktan daha iyi bir seçeneği olamaz" şeklinde konuştu.

Yatırımın tam zamanı!
Gayrimenkul yatırımcısını bir tüketici olarak da görmemek gerektiğine işaret eden Baygan, "İnsanlara vermek istediğimiz bir mesaj var; öncelikle kendi ihtiyaçlarına göre en uygun gayrimenkulu bulan kişilerin bu alımlarını ötelemek yerine harekete geçmeleri gerekmektedir. En doğru zamanı beklemekle, krediler düşer mi ya da mülkün fiyatı ne olur gibi sorularla kafa karışıklığına hiç gerek yok. Aslında emlak, konut ve gayri-menkul almanın, bu alanda yatırım yapmanın tam zamanı" ifadesini kullandı.

Sedat Yılmaz/Sözcü


Geri Dön