29 / 03 / 2024

Gayrimenkul Geliştirme Merkezi için imzalar atıldı!

Gayrimenkul Geliştirme Merkezi için imzalar atıldı!

GYODER ve İstanbul Ticaret Üniversitesi gayrimenkul sektörüne uzman yetiştirmek ve ihtiyaç duyulan araştırma konularını belirlemek için ilk adımı attı...





GYODER Başkanı Aziz Torun, “Türkiye’nin ilk Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kurulması ile birlikte, GYODER’in çalışmalarına akademik bir boyut da kazandırmış olacağız” dedi.



Prof. Dr. Nazım Ekren ise “GYODER ile yapacağımız işbirliğiyle gayrimenkul sektörünün gelişimine akademik birikimlerimizle katkıda bulunacağız” dedi.


 


Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER ve Türkiye’nin ilk vakıf üniversitelerinden İstanbul Ticaret Üniversitesi önemli bir işbirliğine imza atıyor. GYODER ve İstanbul Ticaret Üniversitesi tarafından sektörün gelişimi için ihtiyaç duyulan araştırmaları tespit etmek, gerçekleştirmek, referans veriler üretmek ve sektöre vasıflı eleman yetiştirmek amacıyla kurulan, Türkiye’nin ilk Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin yürüteceği çalışmalara da yön verecek olan işbirliği protokolünün imzaları 23 Mayıs 2013’te atıldı.


İmza törenine GYODER Başkanı Aziz Torun, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, GYODER Eğitim ve Yayınlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. İbrahim Baz katıldı.


“Önce sektörümüz sonra ülkemiz kazanacak”


Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin imza töreninde görüşlerini dile getiren GYODER Başkanı Aziz Torun; “Türkiye’de son on yılda birçok alanda meydana gelen büyüme, gelişim ve değişim her faaliyet alanının vazgeçilmezi olan gayrimenkul sektöründe de ciddi bir transformasyona sebep oldu. Gayrimenkuldeki yeni şartlar ise bir çok alanda araştırma, saha çalışması ve insan kaynakları eğitimi gibi ihtiyaçları ortaya çıkardı. Sektörün en önemli temsilcisi olarak bize düşen görev de bu ihtiyaçlara cevap verecek projeler hayata geçirmek ve çözüm bulmak. GYODER olarak; konferanstan panele, eğitim seminerlerinden sektör buluşmalarına, zirve ve fuarlara kadar sektörü ilgilendiren ve yönlendiren bir çok etkinliğe imza atıyoruz. Bu işbirliği ile çalışmalarımıza akademik bir boyut da kazandırmış olacağız. İstanbul Ticaret Üniverstesi ile olan birlikteliğimizin ülkemiz ve sektörümüz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu proje ile kazanan önce sektörümüz sonra ülkemiz olacak” dedi.



İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren ise protokolle, gayrimenkul sektörünün gelişmesine katkıda bulunulacağı vurgusu yaptı. Ekren, “sektörün gelişimi için İTO’nun ilgili komitelerinden üniversitemize gelen böylesine önemli bir talebi akademik zeminde olgunlaştırdıktan sonra en iyi şekilde geliştirip hayata geçirmek için GYODER ile işbirliğine gidilmesi süreci başlatıldı. İşbirliğimizin neticesinde, üniversitemizin sosyal bilimler enstitüsü bünyesinde yüksek lisans programları, sürekli eğitim merkezi bünyesinde sertifikalı eğitim programları ile yeni kurduğumuz Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde araştırmalar yapacağız’ diye konuştu.



Geri Dön