29 / 03 / 2024

Çeşme Termal Sağlık Merkezi için imzalar atıldı!

Çeşme Termal Sağlık Merkezi için imzalar atıldı!

İzmir Çeşme'de yılın 12 ayı boyunca turizmin canlı kalmasını sağlayacak "termal sağlık merkezi" projesi için imzalar atıldı.



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin büyük ortak olduğu TETUSA (Termal Turizm Sağlık Merkezi A.Ş.) şehrin önemli turizm bölgelerinden Çeşme’de yılların hayali olan "turizmi 12 aya yayma" hedefini gerçeğe dönüştürmek içinçok önemli bir adım attı.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Çeşme'de 200 milyon lira yatırımla kurulacak uluslararası standartlardaki termal sağlık merkezi projesi TETUSA OASIS'in yaşama geçirilmesi için Slovenyalı mimarlık grubuyla imza töreni yapıldı. Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki imza törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, TETUSA  Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, projeyi hazırlayan mimarlık ekibi ve TETUSA ortakları katılım gösterdi.

EXPO için belirlediğimiz hedefe yürüyoruz


Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, projenin hayata geçmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çeşme Belediyesi olarak ellerini taşın altına koyma bilinciyle ve kenti kalkındırmak üzere ortaklık kararı aldıklarını dile getirerek, "Biz dönemimizle birlikte, 'belediye başkanları sadece belediyenin yasal olarak verdiği görevlerden değil, kentin kalkınmasından yaşam kalitesinin yükselmesi ve kalkınmasından da sorumludur' diye Türkiye belediyecilik tarihine yeni bir ufuk getirdik. Kentin kalkınması için nerede ne lazımsa el attık. Bilim insanlarıyla birlikte İzmir Stratejik Planı'nı hazırladık. 15 senedir uyguluyoruz. Projelerin öncelik sıralamaları belli. Adım adım bunları yaptık" şeklinde konuştu.


Başkan Aziz Kocaoğlu, sağlık turizminin İzmir'in EXPO'daki hedeflerinden biri olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:


"Eğer İnciraltı rant kaygısıyla değil, sağlıklı büyüme ve kaliteyi konuşarak planlanabilseydi, bugün çok büyük bir ivme kazanmış olacaktık. İzmir Yarımadası'yla, eski kentiyle ve Agamemnon Kaplıcaları'nın bulunduğu İnciraltı ile sağlık, hizmet ve turizm sektörlerinde sıçrama yapacak, ülkenin ve kentin kalkınmasında kaldıraç olacak bir değerdir. Biz bunları geciktirerek aslında kentimizi ve ülkemizi geriye itiyoruz. Bizim çabalarımız Kemeraltı için de aynı hassasiyetle sürüyor.  Kemeraltı'nda yağmur suyu kuşaklama hattını bitirdik. Altyapısı, aydınlatması ve zemin döşemeleriyle birlikte Kemeraltı'nı yeniden yaratmak üzereyiz. Kemeraltı dünyanın en önemli açık pazarlarından, 24 saat yaşanabilen, öğrencilerin otel ve pansiyonlarda kaldığı, tasarım atölyelerinin faaliyete geçtiği cıvıl cıvıl bir merkez olacak. Bunları yaparsanız turist de geliyor."

Sıçramayı turizmle yapacağız


İzmir nasıl kalkınır; sorusuna hazırladıkları stratejik planlarla yanıt aradıklarını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, "İzmir'in hemen hemen hiç kullanamadığı birçok zenginliğinin olduğunun, bunları harekete geçirerek hizmet sektörü ve turizmde sıçrama yapabileceğinin, bunun ise mutlaka kültür, sanat ve sporla desteklenmesi gerektiğinin tespitini yaptık. Kalkınmanın sadece bir sektörde olmayacağı, bütün sektörlerin ayrı anda harekete geçmesi gerektiği bilinciyle yola çıktık. İşte Türkiye'nin en nitelikli fuar alanı Fuar İzmir. Eğer engellemeyle karşılaşmasaydık kabası bitecek olan kongre merkezi, eğer engellemeseydi Basmane'de tiyatro merkezi ve uzun uğraşlar sonucu temelini attığımız opera binası. Bir de tarihi Kemeraltı'nın ayağa kaldırılması.. 1971 binayı yıktığımız Yeşildere ve Kadifekale eteklerine doğru son tescilli binayı baz olarak bölgeyi temizleme çalışmalarımız devam ediyor. Yıllardır Roma Antik Tiyatrosu konuşuluyordu, şimdi gün ışığına çıktı. Sadece antik tiyatro için 163 tane bina kamulaştırıldı. Bugün maalesef haberlerde Büyükşehir Belediyesi'nin adı geçmiyor. Senede 1 milyon liranın üzerinde Smyrna kazılarının sürmesi için kaynak ayırıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi bütçesinden 6 milyon TL civarında kaynak ayırarak kentteki tüm kazıları finanse ediyoruz" dedi.

 


Geri Dön