19 / 04 / 2024

Gayrimenkul okuryazarlığı, yatırımda doğru karar alınmasını sağlıyor!

Gayrimenkul okuryazarlığı, yatırımda doğru karar alınmasını sağlıyor!

Zingat.com Kurucu Ortağı ve CEO'su Ahmet Kayhan,"Yatırım konusunda danışmanlık ve rehberlik yapabilmek için gayrimenkul okuryazarı olmanız gerekiyor" dedi.Kayhan, gayrimenkul okuryazarlığının Türkiye'de de yaygınlaşması için çalışmalar başlatığını dile getirdi.



Dünyada her geçen gün artan gayrimenkul okuryazarlığı bilincinin Türkiye'de de yaygınlaşması için çalışmalar yapan Zingat.com Kurucu Ortağı ve CEO'su Ahmet Kayhan, "Gayrimenkul sektöründe yalnızca konut alım-satımı ile ilgili faaliyet göstermek değil, alıcılara yatırım konusunda danışmanlık ve rehberlik yapabilmek de çok önemli. Bunun için de gayrimenkul okuryazarı olmanız gerekiyor" dedi.

 

Kayhan, “Son dönemde Türkiye'de de bu konuda bilinç düzeyinin artmaya başladığını gözlemliyoruz. Nasıl ki finansal okuryazarlık eğitimi alan çocuklar, harçlıklarının hesabını tutmayı ve neye ne kadar para harcamaları gerektiğini ölçecek bilinç düzeyine ulaşıyorsa; gayrimenkul okuryazarlığı eğitimi alan çocuklar da ileride yetişkin bireyler olduklarında yatırım kararlarını çok daha yetkin bir şekilde alabilecek seviyeye geliyor” diye konuştu.
 


Kayhan, sözlerine şöyle devam etti: “Zingat.com olarak; gayrimenkul okuryazarlığı bilincine sahip toplumlarda, bireylerin gayrimenkul konusunda verecekleri kararlarda daha doğru adımlar atması için gerekli bilginin herkes tarafından erişilebilir olması vizyonuyla ilerlemeye devam ediyoruz.”

 

Gayrimenkul okuryazarlığında çalışmalar sürüyor

 

Emlak. Bilgi. Güven.” sloganıyla yola çıkan Zingat.com olarak gayrimenkul okuryazarlığı ile ilgili bilinci artırıcı çalışmalara imza atmayı çok önemsediklerini ifade eden Ahmet Kayhan, “Türkiye'deki gayrimenkul sektörünün gelişiminde bu unsurun kilit görevlerden biri olarak öne çıkacağını düşünüyoruz. Geçtiğimiz dönemlerde de T.C. Milli Eğitim Bakanlığı desteği, Doğuş Grubu işbirliği ve Para Durumu'nun katkılarıyla yürütülen 3 Kumbara Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı kapsamında çeşitli okullardaki öğrencilerimizle buluşarak gayrimenkul okuryazarlığına adım atmalarını sağlamak üzere eğitimler gerçekleştirdik. Bu tür toplumsal faydası yüksek projelere şirket ve çalışanlar olarak gönüllülük esasıyla destek vermeyi her zaman sürdüreceğiz. Önümüzdeki dönemde de bu konuda çalışmalarımızı artırmayı planlıyoruz” diye konuştu.
 


Geri Dön