23 / 04 / 2024

Gayrimenkul pazarlamada 3. boyut dönemi başladı!

Gayrimenkul pazarlamada 3. boyut dönemi başladı!

3DLocationEarth.com, Gayrimenkul Sektörüne yeni nesil 3 Boyutlu pazarlama yaklaşımı getiriyor



Binlerce binayı dünya üzerindeki gerçek yerinde göstererek, bireysel kullanıcılarına, kategorilere ve sektörlere göre ayrılmış mekanlar arasında 3 boyutlu arama yapma imkanı veren 3DLocationEarth.com (www.3dlocationearth.com), kurumsal kullanıcılara 3 boyutlu pazarlama imkanı sunuyor.
 
Aybars Görpe isimli genç bir girişimci tarafından 2008 yılı Eylül ayında hayata geçirilen 3DLocationEarth.com, özellikle gayrimenkul projeleri üreten inşaat firmaları ile emlak danışmanlarına yönelik çok özel 3 boyutlu görme imkanı tanıyan bir proje üretti.

Konut projelerini, tüm dünyaya 3 boyutlu tanıtma imkanı; Örneğin Ankara'da yer alan bir konut projesi, bulunduğu lokasyon dışındaki hedef kitlelerine bugünkü koşullarda video görüntüleri, fotoğraflar ya da maket üzerinde tanıtılabilmektedir. Üstelik bu sunumları müşterinin ayağına kadar gidip yapmak da oldukça maliyetlidir. Projeyi gerçek haliyle birebir görmenin tek yolu ise gidip yerinde ziyaret etmektir. Bu da hem proje sahibi hem de alıcılar için maliyet ve zaman kaybına neden olmaktadır. Fakat, 3DLocationEarth.com sayesinde, Ankara'da yer alan bir konut projesini, Türkiye'nin hatta dünyanın herhangi bir yerinden sadece internete girerek, A'dan Z'ye tüm detaylarıyla inceleyebilmek mümkündür.

Emlak danışmanları portföylerini, artık 3 boyutlu sunabiliyor; 3DLocationEarth.com, markalı gayrimenkul danışmanlık firmaları ve emlak danışmanları için de ideal çözümler sunmaktadır. Hali hazırda emlak danışmanlık firmaları, internet siteleri üzerinden portföylerini çoğunlukla sadece fotoğraflar aracılığı ile tanıtmaktadır. Ofislerine gelen müşterilerini ise satışını ya da kiralamasını yaptıkları gayrimenkullere götürerek ayrı ayrı gezdirmek zorunda kaldıklarından, bu durum her iki taraf için de ciddi bir zaman kaybına neden olmaktadır. Oysa 3DLocationEarth.com sayesinde emlak danışmanlık şirketleri, portföylerindeki tüm satılık ve kiralık gayrimenkulleri harita üzerinde müşterilerine gösterebilme, dilediklerini 3 boyutlu olarak tanıtabilme ve tüm bunları fazla zaman, emek ve bütçe harcamadan yapabilme fırsatına sahiptir.
Gayrimenkul almak ya da kiralamak isteyenler, iş yerinden ayrılmadan ya da tatil günlerini harcamadan internet üzerinden 3 boyutlu araştırma yapabilir.

3DLocationEarth.com hakkında genel bilgiler;
''Google Earth'' tabanlı 3DLocationEarth.com, sektörlere sunduğu hizmetlerle bir ilk olma özelliği taşıyor.
Projenin amacı gayrimenkulden turizme, perakendeden inşaata kadar ürün ve hizmet sunulan tüm sektörleri, 3 boyutlu dünyada bir araya getirmek.
3DLocationEarth.com'da şu anda 2.000'i aşkın 3 boyutlu bina ve yaklaşık 6.000 mekan yer almaktadır. Aylık ortalama 80.000 ziyaretçi sayısına sahip olan sitenin yurt dışı ziyaretçi oranı yaklaşık %20'dir.
Binlerce binayı dünya üzerindeki gerçek yerinde göstererek, kullanıcılarına, kategorilere ve sektörlere göre ayrılmış mekanlar arasında 3 boyutlu arama yapma imkanı veren 3DLocationEarth.com, yeni nesil 3 boyutlu pazarlama imkanı sunmaktadır.
Programın 3 boyutlu uygulamalarını izlemek ve kullanmak oldukça kolay. Bunun için internet bağlantısı olan bir bilgisayar ve Google Earth internet sayfası yeterlidir. Bigisayara program kurularak hemen kullanıma başlanabilir.
Bireysel ya da kurumsal kullanıcılar, siteye ücretiz olarak üye olabilmekte, kendilerinin, satış noktalarının, tesislerinin ya da binalarının bulunduğu yeri harita üzerinde işaretleyerek, tüm bilgilerini diğer kullanıcılar ile yine ücretsiz olarak paylaşabilmektedir.
3DLocationEarth.com, isteyen kuruluşlara, üretim, hizmet ya da satış noktalarını, harita üzerinde gerçeğiyle birebir özellikte 3 boyutlu konumlandırma hizmeti de sunmaktadır. Bu sayede dünyanın herhangi bir noktasından internete giren kişiler, ihtiyaç duydukları ürün ya da hizmetle ilgili firmaları, Türkiye haritası üzerinde rahatlıkla bularak, oturdukları yerden söz konusu ürün ya da hizmetle ilgili tüm bilgileri 3 boyutlu tur eşliğinde alma şansına sahip olmaktadır.

Gayrimenkul Sektörüne Yönelik Çözümler
Konut projelerini, tüm dünyaya 3 boyutlu tanıtma imkanı;

Örneğin Ankara'da yer alan bir konut projesi, bulunduğu lokasyon dışındaki hedef kitlelerine bugünkü koşullarda video görüntüleri, fotoğraflar ya da maket üzerinde tanıtılabilmektedir. Üstelik bu sunumları müşterinin ayağına kadar gidip yapmak da oldukça maliyetlidir. Projeyi gerçek haliyle birebir görmenin tek yolu ise gidip yerinde ziyaret etmektir. Bu da hem proje sahibi hem de alıcılar için maliyet ve zaman kaybına neden olmaktadır.
Fakat, 3DLocationEarth.com sayesinde, Ankara'da yer alan bir konut projesini, Türkiye'nin hatta dünyanın herhangi bir yerinden sadece internete girerek, A'dan Z'ye tüm detaylarıyla inceleyebilmek mümkündür.

Projeyi müşterinin ayağına götürme fırsatı;
Örneğin Ankara'daki konut projesine ilgi duyan ve İstanbul'da yaşayan bir kişi oturduğu yerden, sadece internet sitesine girerek, projenin bulunduğu lokasyonu, havalimanı veya otogardan proje alanına gidiş güzergahlarını projenin etrafındaki yerleşimleri ve projenin şehrin cazibe merkezlerine olan konumunu rahatlıkla görebilmektedir. Ardından, projenin içinde gezerek, daireleri dolaşabilmekte, her bir daire tipini sanki o anda içindeymiş gibi tüm detaylarıyla görebilmekte, üstelik seçtiği dairenin camından manzarının nasıl göründüğü hakkında dahi fikir sahibi olabilmektedir. 3DLocationEarth.com sayesinde, proje sahibi inşaat firması, sadece konut projesinin bulunduğu yakın lokasyonda değil Türkiye'in hatta dünyanın istediği her yerinde, projesini hedef kitlelerine gezdirme ve tanıtma imkanına sahip olmaktadır.

Emlak danışmanları portföylerini, artık 3 boyutlu sunabiliyor.
3DLocationEarth.com, markalı gayrimenkul danışmanlık firmaları ve emlak danışmanları için de ideal çözümler sunmaktadır. Hali hazırda emlak danışmanlık firmaları, internet siteleri üzerinden portföylerini çoğunlukla sadece fotoğraflar aracılığı ile tanıtmaktadır. Ofislerine gelen müşterilerini ise satışını ya da kiralamasını yaptıkları gayrimenkullere götürerek ayrı ayrı gezdirmek zorunda kaldıklarından, bu durum her iki taraf için de ciddi bir zaman kaybına neden olmaktadır. Oysa, 3DLocationEarth.com sayesinde emlak danışmanlık şirketleri, portföylerindeki tüm satılık ve kiralık gayrimenkulleri harita üzerinde müşterilerine gösterebilme, dilediklerini 3 boyutlu olarak tanıtabilme ve tüm bunları fazla zaman, emek ve bütçe harcamadan yapabilme fırsatına sahiptir.

Emlak danışmanı, müşterisinin dileği kriterlere göre seçimler yaparak, o lokasyondaki en uygun gayrimenkulleri hem dışarıdan hem de içeriden tüm detaylarıyla gösterebilmekte, hatta müşterisini, seçtiği gayrimenkulün içine sokarak, sanki o anda oradaymış gibi 3 boyutlu bir tur yaptırabilmektedir.

Gayrimenkul almak ya da kiralamak isteyenler, iş yerinden ayrılmadan ya da tatil günlerini harcamadan internet üzerinden 3 boyutlu araştırma yapabilir;

Bu sistem sayesinde, gayrimenkul almak ya da kiralamak isteyen kişi, gayrimenkul ofisine gitmeden önce, evinden ya da iş yerinden internete girerek, satılık veya kiralık gayrimenkulleri harita üzerinde görebilmekte, bulundukları sokağı inceleyebilmekte, kriterlerine uygun portföylerin içerisini 3 boyutlu olarak gezebilmekte, ardından da beğendiği gayrimenkulü portföyünde bulunduran ilgili emlak danışmanı ile satın alım ya da kiralama işlemleri için iletişime geçebilmektedir. Ayrıca dilerlerse, inceledikleri konutları, kendileri gibi gayrimenkul arayan dostlarına da site üzerinden mail yoluyla önerebilmektedir.


Geri Dön