29 / 03 / 2024

Gayrimenkul sektörü 2017'ye umutlu giriyor!

Gayrimenkul sektörü 2017'ye umutlu giriyor!

Ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörünün temsilcileri, 2017 yılına büyük umutlarla giriyor. İnşaat sektörünün temsilcileri, yeni yılla birlikte durgunluğu fırsata çevirecek yatırımlara yöneleceklerini kaydediyor.



Ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörünün temsilcileri, 2017 yılına büyük umutlarla giriyor. Zorlu süreçlerin başarıyla geçildiğini belirten inşaat sektörünün temsilcileri, yeni yılla birlikte durgunluğu fırsata çevirecek yatırımlara yöneleceklerini kaydediyor.


YENÎ yatırımlar yapmanın durgunluk dönemlerini gidermek için önemli bir hamle olduğunu ifade eden OP Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, "Ülkemiz son aylarda gerçekten 

çok sıkıntılı zamanlar yaşadı. Ancak bu durumu olumluya çevirmek hepimizin elinde. Bu ortamlar, normal şartlarda yapılmayacak kampanyaların, ele geçirilemeyecek fırsatların ortaya çıktığı dönemlerdir. Amaç, yatırıma teşvik etmek, ülkemizi güzel günlere ulaştırabilmek" diye konuştu. 


'Kalite öne çıktı'


Gayrimenkul sektörü 2017 ye umutlu giriyor!


2016'da kaliteli projelerin öne çıktığını vurgulayan İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özgelik, 2017'den oldukça umutlu olduğunun altını çizdi. Yatınmlannı bu beklentiyle devam ettirdiklerini belirten Özgelik, şöyle devam etti: "İnşaat sektöründe, yeni başlayan projelerden çok, tamamlanmış konutlardaki fiyatlamaların müşteriler için cazip bir noktada olacağını görüyoruz. Bu noktada da Türkiye'yi 2017'de, özellikle ilk çeyreğinden sonra daha stabil bir ekonomi beklediğini ümit ediyorum." 


'Zorlu testleri başarıyla geçtik' 


Gayrimenkul sektörü 2017 ye umutlu giriyor!


BEKAŞ İnşaat Yönetim Kumlu Başkanı Bekir Karahasanoğlu, 2016'daki tüm olumsuzluklara karşın Türkiye'nin zorlu testleri başarıyla geçtiğini belirtti. Karahasanoğlu, şöyle devam etti: "Aslında bu ülke iş adamının kararlılığı, ülkesine ve milletine gösterdiği güvenin küçük bir örneğidir diyebilirim. Bu dinamizmi arkamıza alarak 2017'de de yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" dedi. Karahasanoğlu, 2017'nin önceki yıllardan çok daha iyi olacağına inandıklarını belirtti. 


'Güven gelecek' 


Gayrimenkul sektörü 2017 ye umutlu giriyor!


BU yılın kendileri için verimli bir yıl olduğunun altını çizen YP İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya, "Çünkü 2016, büyük yatırımlara ilk adımı attığımız yıl oldu" dedi. Firma olarak 20'nci yıllarını kutlamalarının kendileri için motive edici olduğunu söyleyen Çankaya, "2017 yılında ekonominin lokomotifi inşaat sektöründe iyi yatırımlar hayata geçmeye devam edecek. 

Alıcıların da sektöre daha fazla güven duyacağına, memleketimizin daha iyi bir noktaya geleceğine yürekten inanıyorum" diye konuştu. 


'Arsanın yıldızı parlayacak' 


Gayrimenkul sektörü 2017 ye umutlu giriyor!


GAYRİMENKULÜN 2016'da yatırımcısına ciddi kazanç sağladığının altını çizen Onursal Gayrimenkul Geliştirme Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, "Yalnızca konut değil, arsaya yatırım yapanlar da bu yıl oldukça kârlı çıktı. Kentlerin büyümesine paralel daha çok öne çıkmaya başlayan arsa yatırımları, konut projelerinin artışıyla çok daha kazançlı olmaya başladı. Arsaya yatırım yapanlann yakın gelecekte büyük kazançlar sağlayacağını söylemek mümkün" dedi. 


Konutta rekor beklentisi 


Gayrimenkul sektörü 2017 ye umutlu giriyor!


GEÇEN yıl 1 milyon 289 bin 320 konut satılmasına karşın, 2016'nın ilk 10 ayında 1 milyon 66 bin 85 konutun satıldığını anımsatan BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, rakamlara göre yıl sonunda konut satışında yeni bir rekorun gelme ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu söyledi. Yatırımcının 'güvenli liman' konuta yöneldiğini ifade eden Bezci, "Türkiye, bu yıl çok sayıda olumsuzluk yaşasa da, ne kadar güçlü bir ülke olduğunu bir kez daha gösterdi. Birikimi olanlar da bu süreçte gayrimenkule yatırım yaparak, parasının değer kaybetmemesini sağladı" diye konuştu.



Habertürk Ankara


Geri Dön