26 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektöründe karbon emisyonları azaltılacak!

Gayrimenkul sektöründe karbon emisyonları azaltılacak!

Gayrimenkul sektörünün karbon emisyonlarının yaklaşık yüzde 40’ından sorumlu olduğunu anımsatan Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç sektörde iş yapış şekillerinin değişmesi gerektiğini dile getirdi. 



Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, gayrimenkul sektörünün karbon emisyonlarının yaklaşık yüzde 40’ından sorumlu olduğunu dile getirdi. Hürriyet'te yer alan habere göre; Kılıç, “Paris Anlaşması’nın karbon emisyonlarının azaltılması yönündeki hedefleri, gayrimenkul sektöründeki iş yapış biçimlerini, sunulan ürünlerin özelliklerini ve enerji kullanım alışkanlıklarını etkileyecek” dedi.

ARTIK BİR ŞART

Paris Anlaşması öncesinde ‘olsa iyi olurdu’ yaklaşımının artık bir şart olarak hayatımızda var olmaya başladığını vurgulayan Mehmet Sami Kılıç, “Yeşil binalar ve yeşil inşaat malzemeleri uzun bir süredir Türkiye’nin gündemindeydi. Paris Anlaşması’nın kabulüyle bundan sonraki dönemde özellikle ülkemizde yeşil binalar ve yan endüstrilerdeki gelişim ivmelenerek artmasını bekliyorum” şeklinde konuştu.

Gayrimenkul sektöründe karbon emisyonları azaltılacak!

‘İLK’İZ AMA YETMEZ

Kılıç konuşmasının devamında şunları söyledi: “Türkiye yaklaşık 10 seneden fazla bir süredir Avrupa’da yeşil binalar açısından ilk sıralarda. Dünya Yeşil Binalar Konseyi Listesi’ne bakınca ülkemizdeki son dönemde bu alandaki ivmelenmeyi görebiliyorsunuz. Ancak bina stoğunun çok fazla olması rakamları çok küçük gösterebiliyor. Hala yeşil bina sertifikası alan bina sayımız binin altında. Küçük ölçekli bir ülkede bu çok büyük bir rakam ancak Türkiye için maalesef çok yeterli değil.”

Yeşil Kalkınma Devrimi'yle inşaatlarda iş yapış şekli değişecek!


Geri Dön