25 / 04 / 2024

Gayrimenkul sektöründeki müteahhit sayısı azalmalı!

Gayrimenkul sektöründeki müteahhit sayısı azalmalı!

MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu yaptığı açıklamada, gayrimenkul sektörünün gelecek hedeflerine ulaşması için müteahhit sayısının azalması gerektiğine dikkati çekerek,



MESA, İstanbul'da geçen yılın değerlendirildiği, bu yılın projeksiyonunun paylaşıldığı ve şirketin 50 yıllık serüveninin de konuşulduğu bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantının açılışını MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Boysanoğlu, gayrimenkul sektöründe 50 yılı geride bıraktıklarını, inşaat sektörünün kısmen durgunluk yaşadığı bir dönemde 850 adet konut satışı gerçekleştirdiklerini ve 4 projelerini de tamamlayarak teslim ettiklerini dile getirdi.

 

- “Gelecek hedeflerine ulaşmak için sektördeki oyuncu sayısının azalması şart”


Erhan Boysanoğlu, gayrimenkul sektörünün gelecek hedeflerine ulaşması için müteahhit sayısının azalması gerektiğini dile getirerek, “Sektörümüzde iş alabilme gücünüzün yanında ciddi sayıda çekirdek müşteri potansiyeliniz olması önem taşıyor. Çünkü konut geliştiren şirketlerin sayısının 430 bine ulaşmış olduğu bir ortamda satış yapmak çok kolay bir iş değil.” dedi.

Gayrimenkul sektörünün önümüzdeki dönem hedeflerine ulaşması için sektör oyuncularının sayısal anlamda azalmasının şart olduğunu söyleyen Erhan Boysanoğlu, “Bunun için de “müteahhit” tanımının gözden geçirilmesi gerekiyor. Tüm Avrupa’ya baktığımızda müteahhitlerin toplam sayısı 20 ila 25 bini geçmiyor. Müteahhit tanımının gerek hukuki zeminde, meslek birlikleri nezdinde, gerekse bankalar birliği çerçevesinde belirlenmesi şart. Müteahhitleri sınıflara ayırarak kayıt altına alacak "Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik" ile sektör regüle olacak ve müteahhitlik tanımı gerçek anlamını bulacak.” dedi.

MESA Holding, 2019'u yaklaşık 1,5 milyar TL ciro ile kapattı!

MESA'dan Çengelköy ve Beykoz'a 2 yeni proje!


Geri Dön