19 / 04 / 2024

Gayrimenkulde yabancı yatırımcı sayısı artacak!

Gayrimenkulde yabancı yatırımcı sayısı artacak!

Altın Türk Yatırım ve Arap Türk İş Adamları Derneği Başkanı İsmail Altın Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapan yabancıların sayısının artacağını söyledi.



Alt ve üst yapı alanında yapılan yatırımların yanında 250 bin dolarlık gayrimenkul yatırımı yapan yabancılara vatandaşlık verilebilmesi ile beraber Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapan yabancıların sayısı gün geçtikçe artıyor.

Sabah'ta yer alan habere göre, son dönemlerde farklı ülke vatandaşlarından da Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapanların sayısının arttığını dile getiren Altın Türk Yatırım ve Arap Türk İş Adamları Derneği Başkanı İsmail Altın önceleri belli başlı Ortadoğu ülkelerinden yatırımcı geliyorken şuanda Çin, Güney Afrika, Çat, Kanada,Hindistan gibi ülkelerden de gayrimenkul yatırımı yapan yatırımcı sayısında artış olmaya başladığını söyledi.

Gayrimenkulde yabancı yatırımcı sayısı artacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü gibi kamu kurumlarının yaptığı çalışmaların yabancıya gayrimenkul satışına katkı verdiğini dile getiren İsmail Altın sözlerini şöyle tamamladı: " Kamu kurumlarımızın şeffaf ve hızlı yönetim anlayışı sektörümüzü olumlu yönde etkilemektedir. Bir örnek verecek olursam, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'müzün hazırladığı ' Your Key Turkey' portalı çok önemli bir çalışma. Bu çalışma Türkiye'de taşınmaz edinimlerine yönelik her türlü güncel verilere ulaşabilmelerini sağlamak amacıyla hazırlanan bir portaldır"

 

Yabancı yatırımcının konut alım iştahı artıyor!


Geri Dön