19 / 04 / 2024

Gaziantep Araban'da kentsel dönüşüm incelemesi yapıldı!

Gaziantep Araban'da kentsel dönüşüm incelemesi yapıldı!

Gaziantep 6306 sayılı “ Afet Riskli Altındaki Alanların Dönüşümü Hakkında Kanun ” kapsamında riskli alan inceleme çalışmaları devam ediyor. Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü tarafından Araban ilçesinde incelemeler yapıldı...




Gaziantep 6306 sayılı “Afet Riskli Altındaki Alanların Dönüşümü Hakkında Kanun” kapsamında riskli alan inceleme çalışmaları devam ediyor. Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü tarafından, Araban Belediye Başkanlığı'nın daveti üzerine, dün Belediye Başkanı Mehmet Özdemir makamında ziyaret edildi. Ziyaretin akabinde müdürlüğün Kentsel Dönüşüm Şubesi personeli ve belediye yetkilileri arasında toplantı düzenlendi.


Yapılan toplantıda; Araban ilçesinin deprem kuşağı ve aktif fay hattı üzerinde olduğundan özellikle yıpranmış, mühendislik hizmeti almamış üst yapı ve niteliksiz konutların yoğunluğu itibariyle çarpık yapılaşma ve afet riski ile karşı karşıya olduğu, ayrıca arazinin tarım niteliği nedeniyle gelişme alanının kısıtlı olduğu, altyapının  işlevini kaybettiği, imar ve çevre sorunlarının çözümünün zorlaştığı, kentsel dönüşümün kaçınılmaz olduğu görüşleri ifade edildi. Ayrıca sahada yapılan incelemelerde bu tespitler ayrıntılı olarak  yerinde gözlemlendi. Araban Belediyesi tarafından Riskli alan teklifinin yapılmasının planlandığı bölgeler sahada gezildi ve fotoğraflandı.. Riskli alan önceliği verilmesi planlanan bölge olan Kale Mahallesi mercek altına alındı. Saha incelemesi sonucu; çözüm önerileri, mülkiyet durumu, belediye bütçesi, mevcut teknik personel sayısı, hazine arazilerinin katkısı ele alındı. Akabinde 6306 sayılı kanun uygulamaları, mevzuat, kaynak aktarımı, kira yardımı ve diğer finansal destekler hakkında yetkililere bilgi verildi.



Geri Dön