19 / 04 / 2024

Hakkı Edebali: Kentsel dönüşüm mutlaka yapılmalıdır!

Hakkı Edebali: Kentsel dönüşüm mutlaka yapılmalıdır!

AK Parti Yıldırım Belediye Başkan adayı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım'da kentsel dönüşüm mutlaka yapılmalıdır, yapacağız. Ancak halka rağmen değil, halkla beraber yapacağız. Geçmişi olmayan bir şehir hafızasını yitirmiş bir insana benzer. " dedi.



Seçim propaganda çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren AK Parti Yıldırım Belediye Başkan adayı İsmail Hakkı Edebali; AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Yıldırım Belediye Meclis Üyesi adayları ve teşkilat mensuplarının da katıldığı partili grubuyla Millet Mahallesi'ndeydi. Millet Mahallesi'nin cadde ve sokaklarında vatandaşların hatırını soran AK Kadrolar, esnafa hayırlı işler diledi, istek ve önerileri aldı. İsmail Hakkı Edebali ziyaretler sırasında esnafın toplumun belkemiği olduğunu ve bu bakımdan desteklenmesi gerektiği görüşünü yineledi. Edebali, "Esnafımız bizim için çok önemli. 

Milletin derdini, sevincini ve isteğini en iyi bilenler onlar. Esnaf milletimizin dert ortağı, paydaşı toplumun yansımasıdır. Mahallemizdeki berber ya da bakkal sevincimizi de üzüntümüzü de bilir. Biz de milletimiz teveccüh gösterirse belediyeyi halkımıza esnafımız kadar yakın biçimde yönetecek acısında da sevincinde de ortak olacağız" dedi. 


İYİ PLANLANMADI

Millet Mahallesi ziyaret programı kapsamında Yıldırım Belediye Meclis Üyesi adayları Ahmet Hacıoğlu, Volkan Koç ve Fatih Celen'in seçim ofislerinin açılışı da yapıldı. Açılışta konuşan AK Parti Yıldınm İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, 30 Mart'a kısa bir süre kala geleceğe emin adımlarla yürümenin ancak istikrarın devamı ile mümkün olabileceğini söyledi. Seçim ofisleri açılışı için toplanan yoğun kalabalığa hitap eden Edebali ise ilçede yaşayan herkesin ortak değerinin Yıldırım olduğuna vurgu yaptı. 


Edebali, şöyle konuştu: "Hepimiz Yıldırım'da yaşıyoruz. Son 30 yılda yoğun göç Yıldırım'ı bugünkü durumuna getirdi. 1990'da nüfus 320 bin civarındaydı, şimdi 650 bin. Kimse bu büyük nüfus artışını göremedi. Bu yüzden Yıldırım iyi planlanamadı. Artık ideal şehirciliği ortaya koymamız gerek. Modern yapılar tamam ama tarihi ve kültürü koruyarak modern bir kentleşme programı da ortaya koymalıyız. Bir kent, modern gelişmeyle tarihi mirasın korunması arasındaki dengeyi kurmalı, eskiyi tahrip etmeden yeniyle bütünleştirilmeli ve sürdürülebilir kalkınma ilkelerini sağlayabilmeli. Geçmişi olmayan bir şehir hafızasını yitirmiş bir insana benzer. Tarihsel geçmişimizi iyi anlamak ve geleceğimizi kurgulamak durumundayız. Yıldınm'da kentsel dönüşüm mutlaka yapılmalıdır, yapacağız. Ancak halka rağmen değil, halkla beraber yapacağız. Bütün bu çalışmalar için Yıldırım'm potansiyeli var. Millet Mahallesi de bu bakımdan çok önemli. 

Burada doğal olarak yürüyen ve kentsel dönüşüm olarak kabul edilebilecek modern bir yapılaşma mevcut. Sizlerin teveccühü bizden yana olursa tüm Yıldırım'a olduğu gibi bu bölgeye de gereken özen gösterilecek." 


Bursa Kent


Geri Dön