26 / 04 / 2024

İsmail Edebali: Kentsel dönüşümde model olacağız!

İsmail Edebali: Kentsel dönüşümde model olacağız!

Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili açıklama yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Kentsel dönüşümde model olacağız" dedi.




Açılışına sayılı günler kalan Sular Vadisi projesinin Yıldırımı geleceğe taşıyacak çok önemli vizyon projelerinden sadece bir tanesi olduğunu dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi'yle ilgili de açıklama yaptı.

Başkan Edebali, “Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm projesi ile Mevlana mahallemizde yaklaşık 815 tane konut ürettik yanında alışveriş merkezi ve 12 bin metre kare ticari alanı ile birlikte. 815 konutu da kendi bütçesinden tamamlayan bir ilçe belediyesiyiz. Kentsel dönüşümde model olabilecek bir örnek kentsel dönüşüm projesini ortaya koyduk. Diğer taraftan Yıldırım’ı yeniden planladık. Yıldırım’ın üçte bir imar düzeni değişti. Yeni bir mekânsal tasarım, yeni bir imar kuralları, altyapısı, eğitim, sağlık alanları, teknik altyapı alanları, geniş yolları ve ticari alanları destekleyecek bir tasarımımız oldu. O yeni imar düzeni Yıldırım'ın geleceğinde çok daha önemli olacak. Belki biz alt düzeyde bu planların onaylaması için çok emek harcadık ama bundan sonraki yıllarda insanlarımız değişikliklerin farkına daha çok varacak” dedi.


Geri Dön