19 / 03 / 2024

Kentsel dönüşümde anında çözüm dönemi!

Kentsel dönüşümde anında çözüm dönemi!

Tapu kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin kabul edilmesiyle kentsel dönüşümde yeni dönem başladı.



Tapu kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi mecliste kabul edildi. Artık kentsel dönüşüm projeleri yarım kalmayacak. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; kentsel dönüşümün aksayan noktaları için kanun teklifi hazırlandığını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, acil dönüşüm gereken noktalarda yeni bir süreç başlayacağını açıkladı.

Kentsel dönüşümde anında çözüm dönemi!

Kurum, ''Önceliğimiz vatandaşın canı. Acil hareket edilmesi gereken yerlerde vatandaşın onayı beklenmeyecek, bina yıkılıp yenisi yapılacak'' dedi. 

Kentsel dönüşümde re'sen dönemi başlatacaklarını söyleyen Bakan Kurum, "Buralarda dönüşüm uygulamalarımızı maliklerin muvafakati aranmaksızın re'sen yapacağız. Daha önce imzalanmış olan sözleşmeler de feshedilecek" diye konuştu. Uygulama hayata geçerse, ev sahipleri kira ve taşınma yardımlarını alıp evlerini boşaltacak. Bakanlık yeni binaları inşa edip teslim edecek. Ekstra maliyet olursa ev sahipleri bunu ödeyecek'' açıklamasında bulundu.

Kentsel dönüşümde yeni eylem planı!

Tapu ve imar kanunlarında değişiklik teklifi komisyonda kabul edildi!


Geri Dön