26 / 04 / 2024

Tuncay Karaman: İller Bankası kentsel dönüşümde etkin rol oynayacak!

Tuncay Karaman: İller Bankası kentsel dönüşümde etkin rol oynayacak!

İller Bankasının kentsel dönüşümde etkin olacağını söyleyen İller Bankası Genel Müdürü Karaman "Uzun vadeli krediler veriyoruz. Özellikle altyapı kredilerinde yüzde 6 oranında 20 yıla kadar vade veriyoruz" dedi...




İller Bankasının kentsel dönüşümde etkin olacağını söyleyen İller Bankası Genel Müdürü Karaman "Uzun vadeli krediler veriyoruz. Özellikle altyapı kredilerinde yüzde 6 oranında 20 yıla kadar vade veriyoruz" dedi. 


İller Bankası Genel Müdürü Tuncay Karaman, kentsel dönüşüme ve belediyelere daha fazla hibe ve kaynak üretme noktasında çalışmalar yaptıklarını bildirdi.Karaman, yaptığı yazılı açıklamada, belediyelerin altyapı yatırımlarına finansman desteği sağladıklarını ve yerel yönetimlere düşük maliyetli kredi sağlamak için Dünya Bankası ve Avrupa Yatırım Bankası ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti. İller Bankası'nın, belediyelerin alt ve üstyapı çalışmalarına yüzde 6 ile 8 arasında değişen oranda faiz verdiğini anımsatan Karaman, şunları söyledi: "Faiz oranlarımızla rakamsal olarak çok oynamıyoruz. Kalkınma ve yatırım bankalarındaki anlık değişimler doğru değil. Biz uzun vadeli krediler veriyoruz. Özellikle altyapı kredilerinde yüzde 6 oramnda 20 yıla kadar vade veriyoruz. Üstyapı projelerine yüzde 7 faizle 15 yıla kadar vade seçeneği sunuyoruz. 


Belediyelerimizin malzeme araç gereç alımlarından iş makinesi, kamyon gibi alımlarında ise 5 yıla kadar vade ile yüzde 8 faiz oranı veriyoruz" Karaman, İller Bankası'nın Türkiye genelinde finansmanını sağladığı ya da teknik destek ve müşavirlik hizmeti verdiği bin 27 şantiye olduğunu bildirdi. 


Bunların hepsinin inşaat şantiyesi olduğunu ifade eden Karaman, bunların dışmda içme suyu kanal çalışmaları ve harita imar planlan gibi bin 265 proje daha yürüttüklerini dile getirdi.Yapılan yasal değişiklikle İller Bankası'nın kentsel dönüşüme kaynak sağlayan kurumlardan birisi haline geleceğine dikkati çeken Karaman, şunları kaydetti:"Kentsel dönüşüm için kar amaçlı gayrimenkul projelerinden elde edilen paydan kaynak aktarımı yapacağız. 


2011'deki yasal değişiklikten sonra alt düzenlemelerimizi yaptık, kurumu hazırladık. Bu noktada ilgili daire başkanlıklarımızı kurduk ve kurumumuzu bilinçlendirdik. Şu anda kentsel dönüşüme ve belediyelerimize daha fazla hibe ve kaynak üretme noktasında çalışmalar yapıyoruz."


Hürses Gazetesi


Geri Dön