23 / 04 / 2024

Gaziantep Bilim Sanat Merkezi yükseliyor!

Gaziantep Bilim Sanat Merkezi yükseliyor!

Şahinbey Belediyesi tarafından üstün zekâlı öğrencilerin eğitim almasını sağlamak için yaptırılan ve Gaziantep’te ilk olma özelliği taşıyan Bilim Sanat Merkezi adım adım yükseliyor.




Eğitime vermiş olduğu önemli katkılarla gündeme gelen Şahinbey Belediyesi tarafından,  üstün zekalı öğrencilere hizmet vermek için yaptırılan Bilim Sanat Merkezi yükselmeye başladı. Akkent Mahallesi ile Yeşilkent Mahallesi arasındaki alana yapılan merkez 3 bin 100 metrekare alan üzerine inşa ediliyor. Gaziantep’te ilk olma özelliği taşıyan merkez ayrıca çatısına yerleştirilen güneş enerjisi panelleriyle kendi elektriğini kendisi üretecek.


Tahmazoğlu Çalışmaları Yerinde İnceledi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, hassasiyetle durduğu Bilim Sanat Merkezi’nin inşaatında incelemelerde bulundu. Başkan Tahmazoğlu, Gaziantep’te üstün zekâlı öğrencilerin eğitim ala bileceği bir okulun mevcut olmadığına dikkat çekerek, “İlimizde maalesef üstün zekâlı öğrencilerimizin eğitim ala bileceği bir okul mevcut değil. Bizde Şahinbey Belediyesi olarak bu konuda bir öncülük yapalım istedik. Üstün zekâlı öğrencilerimizin eğitim alacağı okulumuzun inşaatına birkaç ay önce başladık. İnşaatımız hızla ilerliyor. İnşallah 2016 yılının Temmuz ayında okulumuz tamamlanmış olacak. Burada üstün zekâlı öğrencilerimizin eğitim göreceği 31 tane derslik var. Bu dersliklerin yanı sıra Fen laboratuvarları, sanat atölyeleri, spor salonları, iç bahçeler, psikolojik birimleri, deney ve gözlem odalarının yanı sıra birde tiyatro salonu bulunmakta. Burada her şey düşünülmüş durumda. Burada okuyacak üstün zekâlı öğrencilerimiz ileride ülkemize ve şehrimize önemli katkılarda bulunacaklarına inanıyorum. Okulumuzun açılacağı günüde heyecanla bekliyorum” dedi.


Şahinbey Belediyesi




Geri Dön