26 / 04 / 2024

Gaziantep Güzelyurt Konutları'nda ihaleyle satışlar başladı!

Gaziantep Güzelyurt Konutları'nda ihaleyle satışlar başladı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Gaziantep 2’nci Etap Güzelyurt Sosyal Konutları’nda 205 daire için 1000 kişi başvurdu. 



 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 2’nci Etap Güzelyurt Sosyal Konutları’nda 205 daire için 1000 kişi başvurdu.


Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanvekili Latif Karadağ’ın başkanlığında gerçekleştirilen ihalede en düşük 85 bin TL, en yüksek 140 bin TL’den satıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, ihale, 21 Aralık 2017 Perşembe Günü’ne kadar sürecek. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, göçle beraber artan konut sıkıntısını gidermek amacıyla toplu konut projelerine hız verdi. Bu çerçevede Başkan Şahin, Aydınlar, Seyrantepe ve Güzelyurt mahallelerini kentsel dönüşüm projesi kapsamında toplu konuta çevirdi. 11 bloklu yapımına 2015 yılı Mayıs'ta başlanan brüt 135 metrekare genişliğindeki Güzelyurt Sosyal Konutları, 10 Temmuz 2017 itibariyle satışı sunuldu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, konutların satışlarını açık teklif artırma usulüyle gerçekleştirdi. Gaziantep 2’nci Etap Güzelyurt Sosyal Konutları’nda en düşük muhammen bedeli, 72 bin TL olan konutlara yoğun talep oldu.

KONUTLARDAN ENGELLİLERDE YARARLANDI

Güzelyurt konutlarından engelli vatandaşlar da başvurdu ve ihaleye katıldı. İnşaatı tamamlanan konutları alan vatandaşlar istediği zaman dairelerine yerleşebilecek. Açık teklif artırma usulüyle daireleri alan kişiler, daire bedelinin yüzde 25 kadarını peşin, kalan kısmını ise 12 eşit taksitte ödeyecek. Yapılan tebliğe müteakip 15 gün içerisinde ihale bedelinin yüzde 25’ini, yüzde 6 kesin teminatı ve ihale masraflarını ödeyerek sözleşmelerini yapacak.

 

 


Geri Dön