29 / 03 / 2024

Gaziantep Nizip'in altyapısına neşter!

Gaziantep Nizip'in altyapısına neşter!

Taşra ilçelerinde altyapı çalışmalarını sürdüren Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğü, Nizip’in içme suyunun alt yapısını yeniliyor. Kurum, ilçeye iki tane de su deposu yaptı.




Nizip’te yeni kurulan mahallelerde içme suyu sıkıntısı yaşayan vatandaşların taleplerini değerlendiren GASKİ Genel Müdürlüğü, ilk etapta içme suyu şebekesi olmayan Fırat, Sultan Abdülhamithan, Eyüp Sultan ve Mimar Sinan Mahallelerinde içme suyu şebekesi ve  kanalizasyonunu yeniledi.


GASKİ, bu 4 mahalleye 350 lt/sn kapasiteli terfi merkezinin yanı sıra 215 km içme suyu şebekesi,10 km terfi hattı ve depo ana borusu hattı, 9 bin 526 evsel bağlantı, 12 adet alt ölçüm bölgesi ve içme suyu otomasyon sistemi (SCADA) yaptı. GASKİ ayrıca, birisi 7 bin 500 metre küp diğeri ise bin metre küp olan iki tane de su deposu yaptı.


GASKİ yetkilileri, bu mahallede vatandaşların içme suyu hatlarının kendilerinin çekeceğini, abonelik müracaatlarından sonra da aboneliklerin yapılacağı bilgisini verdi.


Mahelledeki içme suyu alt yapı çalışmalarını yerinde gören Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nizip’te içme suyu çalışmalarının yanı sıra TOKİ, yol, ve asfalt çalışmaları ile sosyal donatı çalışmalarının da birlikte yapıldığını kaydetti. Şahin, ilçelerdeki tüm eksikliklerin zaman içerisinde giderileceğini ve vatandaşların yaşam kalitelerini yükseltileceğini ifade etti. 



Gaziantep Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön