25 / 04 / 2024

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na ne olacak?

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na ne olacak?

İstanbul Boğazı'nda bir tanker geçtiğimiz hafta Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na çarpmış ve büyük hasar vermişti. İstanbul 6 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ekipleri yalı için rapor hazırladı. Peki Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na ne olacak?



Geçtiğimiz hafta bugün yaşanan talihsiz gemi kazası sonrasında hasar gören Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı için İstanbul 6 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ekipleri rapor hazırladı. Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, Yalı sahibi ailenin avukatı Nazlı Selek rapor hakkında bilgi verdi.

Nazlı Selek, "Biz şu ana kadar yalının tarihi eser olması nedeniyle hiçbir işlem yapamıyorduk. Anıtlar Kurulu raporunu hazırladı. Raporda yalının yeniden ihyasına ilişkin gerekli her türlü işlemin yapılması yönünde karar çıktı" ifadelerini kullandı.

Yalının ihyasına iğlişkin proje hazırlatacaklarını açıklayan Selek, "Hazırladığımız projeyi Anıtlar Kurulu'na sunacağız. Projeler kontrol edilmek suretiyle kurul da karar verecek. Çalışmalar buna göre başlayacak." dedi. Avukat Selek, öte yandan karşı tarafın da ihtiyatı haciz kararına itiraz ettiğini bildirdi.

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı na ne olacak?

Ne olmuştu?
İstanbul Boğazı'nda bir tanker, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü altında Anadolu Hisarı mevkiisinde yer alan Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’na çarpmıştı. Kazada ölen ya da yararlanan olmadı ancak yalıda büyük hasar meydan geldi. 


Geri Dön