20 / 04 / 2024

Gaziantep Raylı Sistem Projesi'nin iptali istendi!

Gaziantep Raylı Sistem Projesi'nin iptali istendi!

CHP Gaziantep İl Başkanlığı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hafif Raylı Sistem Projesi kapsamında yapılan çalışmaların durdurulması ve projenin iptali için Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu



CHP Gaziantep İl Başkanı Hasan Öztürkmen, dava başvurusunu verdiği Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi önünde yaptığı açıklamada, proje kapsamında yürütülen çalışmaların "kaçak ve korsan" olduğunu öne sürdü. Projenin uygulanmasına başlandıktan bir süre sonra güzergah değişikliği yapıldığını ve yeni güzergah tercihinin çok yanlış olduğunu ileri süren Öztürkmen, "Proje kapsamında yürütülen çalışmaların durdurulmasını, güzergah değişikli işleminin iptalini istedik" dedi.

Proje kapsamında yürütülen çalışmaların "Gaziantep Ulaşım Ana Planı"na aykırı olduğunu ifade eden Öztürkmen, projenin mevcut haliyle gerçekleştirilmesi halinde önemli sorunlar yaratacağını, telafisi olanaksız zararlara yol açacağını kaydereke, bu görüşlerine dava dilekçesinde yer verdiklerini bildirdi. Öztürkmen, Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi'ne dava dilekçesi ile birlikte özel olarak oluşturdukları komisyonun hazırladığı 25 sayfalık bir de rapor sunduklarını, raporda güzergah değişikliğinin yanlış yapıldığının vurgulandığını ifade etti.

Öztürkmen, basın açıklamasını CHP Gaziantep milletvekilleri Yaşar Ağyüz, Akif Ekici ve bir grup partiliyle birlikte yaptı.
AA


Geri Dön