29 / 03 / 2024

Gaziantep Şehitkamil'deki kentsel dönüşüm için protokol imzalandı!

Gaziantep Şehitkamil'deki kentsel dönüşüm için protokol imzalandı!

Şehitkamil Belediyesi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında, Umut Mahallesinde 75 bin metrekare alanda yapılacak Kentsel Dönüşüm projesinin protokolü imzalandı.



Şehitkamil Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre,  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu arasında, TOKİ mülkiyetinde bulunan Umut Mahallesi'nde, konut yapımında kullanılacak olan 75 bin metrekare alanın Şehitkamil Belediyesi tarafından Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projelerinde kullanılmak üzere protokol imzalandığı belirtildi. 


Protokolde, belediye ve TOKİ iş birliğinde hazırlanacak alan proje ve vaziyet planına göre Kentsel Dönüşüm ve Gelişim alanlarında yer alan hak sahiplerine, kentsel dönüşüm projesine destek vermek amacıyla öncelik tanınarak, doğrudan satış yapılacağı bildirildi. 


Yoğun göç alan Gaziantep'in konut ihtiyacının günden güne arttığını ifade eden Fadıloğlu şunları kaydetti: "TOKİ ile yapmış olduğumuz anlaşma çerçevesinde Umut Mahallesi'ndeki yaklaşık 75 bin metrekare alan üzerine yapılacak konutların, özellikle kentsel dönüşümde kullanılmasıyla ilgili TOKİ başkanımızla bir protokol imzaladık. Yoğun göç alan bir şehrin aynı zamanda da konut ihtiyacı her gün artıyor. Türkiye'de örnek bir proje oldu. 


TOKİ başkanımız ve projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum." Hak sahibi vatandaşlar ödemelerine ilişkin bilgi veren Fadıloğlu şu ifadelere yer verdi: "Buradaki konutların özellikle kentsel dönüşümle ilgili yıkımı gerçekleştirilen veya buradaki arazileri kamulaştırılan şahısların alabileceği konutlar için yüzde 25, 40,ve yüzde 60 peşin olmak üzere 3 seçenekten biri tercih edebilecek, 120 ay vade yani 10 yıllık vadeyle konut sahibi olma imkanları var. Buradaki yıllık fiyat artışları, ÜFE, TÜFE veya yeniden değerleme oranlarından hangisi düşükse bir tanesi seçilerek, vatandaşlarımızın lehine olacak şekilde planlandı."


Doğuş


Geri Dön