29 / 03 / 2024

Gaziantep Vali Konağı ve lojman alanı 65 milyona kiralandı!

Gaziantep Vali Konağı ve lojman alanı 65 milyona kiralandı!

Gaziantep İl Özel İdaresi kapatılmasından önce Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne 29 milyon liraya satılan Vali Konağı ve lojman alanı yap-işlet-devret modeli ile 21 yıllığına kiraya verilmişti.



Gaziantep İl Özel İdaresi kapatılmasından önce Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne 29 milyon liraya satılan Vali Konağı ve lojman alanı yap-işlet-devret modeli ile 21 yıllığına kiraya verilmişti. Vakıflar Bölge Müdürlüğünün kasasına 21 yılın sonunda kiralama geliri olarak 65 milyon lira gibi bir rakamın girmesi bekleniyor.


“40 METRELİK YOL BOŞA PLANLANMADI”

7 bin 500 metrekarelik alanı 29 milyon liraya İl Özel İdaresi’nden satın alan Vakıflar Bölge Müdürlüğü burayla ilgili olarak akaryakıt istasyonu tadilatı yapılması için Büyükşehir Belediye Meclisine başvuruda bulundu. Başvuru üzerine tadilatı gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Meclisinin kararı uzun süre eleştiri konusu oldu. Yaşanan süreç ve alanda yetişkin ağaçların kesilmesi kamuoyunda da eleştiri konusu olurken CHP’li Şahinbey Belediye Meclis Üyeleri Zeki Gürsel, Hasan Şencan ve Yılmaz Kireç, adı geçen alanda akaryakıt istasyonunun yanı sıra AVM ve lüks konutların inşa edileceğini iddia ettiler. Hasan Şencan, “Büyükşehir Belediyesi bildiğiniz üzere Vali Konağı sırasında Jandarma Alay Komutanlığının arasından geçen 40 metrelik yol açtı. Bu yolun Vali Konağına bakan kısmında ne kadar resmi alan varsa zamanla ticari ve konut alanı olarak ilan edilecek” şeklinde konuştu.


2013’te dönemim CHP Şahinbey İlçe Başkanı Halil İbrahim Özdemir, Şahinbey Belediye Meclisi’nde akaryakıt istasyonu imar planı tadilatının altına CHP’li üyelerinde imza atmasına rağmen kararı günlerce protesto eden isim olmuştu. Özdemir, bugün adı geçen alanda akaryakıt istasyonu yapılmasının bölge için büyük risk taşıdığına dikkat çekti. Özdemir, “Günlerce kararın iptal edilmesi yönünde eylemler düzenledik ama başarılı olamadık” diye konuştu.


Hakimiyet Gazetesi 


Geri Dön