28 / 03 / 2024

Gaziantep ve Çin arası turizm işbirliği artacak!

Gaziantep ve Çin arası turizm işbirliği artacak!

Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Hongvay, Gaziantep B.B. Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti. Fatma Şahin, Gaziantep ile Çin arasındaki turizmi artırmayı hedeflediklerini söyledi.



Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Yu Hongyang ve beraberindeki heyet, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i makamında ziyaret etti. Çin Halk Cumhuriyeti ile Gaziantep arasındaki dostluğu derinleştirmek istediklerini belirten Büyükelçi Hongyang, Gaziantep'te yapılabilecek olası işbirliği potansiyelini ortaya çıkarmak istediklerini söyledi.


Gaziantep'te restorasyonu yapılan 5 antik kent olduğunu vurgulayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Zeugma ve Yesemek Antik Kentleri Birleşmiş Milletler'in kültürel miras listesinde yerini aldığını kaydetti. Çin ile turizm ilişkisini artırmak istediklerini belirten Şahin, "Rum Kale, Karkamış ve Dülük Antik Kenti insanlık tarihi kadar eski olan ve her medeniyete ev sahipliği yapmış, bu topraklarda büyük bir kültürel hazine var. O yüzden bizim Çin ile Gaziantep arasındaki turizmi artırıcı çalışmaları da senkronize etmemiz gerekiyor. Bu yüksek potansiyeli karşılıklı kullanmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.


Ziyaretin sonunda Şahin, Yu Hongyang'a bakır vazo ile kutnu kumaşından yapılmış kravat hediye etti.



Dünya


Geri Dön