26 / 04 / 2024

Gaziantep'e Sanayi ve Endüstri Merkezi inşa ediliyor!

Gaziantep'e Sanayi ve Endüstri Merkezi inşa ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kente  Sanayi ve Endüstri Merkezi inşa ediyor.



Güçlü sanayisiyle üretimde adeta dünya markası olan Gazi şehir, hem çarpık kentleşmenin önüne geçebilmek hem de dağınık vaziyette üretim yapmak zorunda kalan bazı sektörleri, bir çatı altında topluyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in 31 Mart 2019 Mahalli Seçimleri öncesinde açıkladığı BÜSEM Projesi’ne yönelik çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Yaklaşık 2 bin 100 dönüme; ayakkabıcılar, fıstıkçılar, gıda toptancıları, nakliyeciler ve TIR dorsecileri tek bir merkezde toplayacak olan Sanayi ve Endüstri Merkezi , sanayi kentin yeni imajı olacak.  Merkezin inşa edilmesi için yoğun bir tempoyla çalışan Fen İşleri Daire Başkanlığı, kent merkezinden BÜSEM’i birbirine bağlayacak yeni yol açma çalışmalarına devam ediyor.

Şehir merkezinde kalan meslek gruplarının, şehir dışına ve otoyol kenarına taşınmasına yönelik onaylanan imar planlarının ardından hazırlanan proje kapsamında; ayakkabıcılara 800 dönüm, TIR dorse imalatçılarına 390 dönüm, fıstıkçılara 395 dönüm gıda toptancılarına 243 dönüm ve nakliyatçılara 243 dönüm alan ayrıldı.


Geri Dön