20 / 04 / 2024

Gaziantep'te 19.2 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Gaziantep'te 19.2 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep'te yer alan gayrimenkulü 19 milyon 252 bin 497 TL bedelle satışa çıkardı.



Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep'te yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 19 milyon 252 bin 497 TL olarak belirlendi.

TAŞINMAZ SATILACAKTIR
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığından:

1. İşin Adı: “Mülkiyeti Gaziantep Büyükşehir Belediyesine ait, Şahinbey İlçesi, K.Kızılhisar Mahallesi 7518 ada 1 parselde kayıtlı taşınmazın, Arsa Satışı Karşılığı Hasılat Paylaşımı Yöntemiyle Satılması ” işi.
1.1. İşin Niteliği: Gaziantep İli, Şahinbey İlçesi sınırları içinde mülkiyeti İdareye ait olan K.Kızılhisar Mahallesi 7518 ada 1 parselde kayıtlı 11.668,18 m²’lik taşınmaz İmar Planında Konut Emsal: 1.50’dir.
Söz konusu alanda yapılacak taşınmazların idarece uygun görülecek projelerinin, her türlü teknik altyapı ve çevre düzenlemesinin yapılması, pazarlanması ve satışı ile idare gelir payının ödenmesidir.
2. İDAREYE İLİŞKİN BİLGİLER
ADRES : İncilipınar Mahallesi Şehit Yusuf Erin Caddesi No: 4
Şehitkâmil/GAZİANTEP
TELEFON : 0342 211 12 00
FAX : 0342 232 34 45
3. İHALEYE İLİŞKİN BİLGİLER
3.1. İhale Usulü : İhale, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesi uyarınca Kapalı Teklif Usulü ile yapılacaktır.
3.2. İhalenin Yapılacağı Adres : Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonu
3.3. İhale Tarih, Saat ve Günü : 16.06.2021 Çarşamba günü, saat 15.00
3.4. Muhammen Bedel : 19.252.497,00 TL
3.5. Geçici Teminat : 577.574,91 TL
3.6. İhale Dokümanının Temini: İhale Dokümanı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetler Daire Başkanlığı İhale İşleri Şube Müdürlüğünden 500,00-TL karşılığı temin edilebilir.
3.7. Teklif Zarfının Teslim Yeri ve Zamanı: İhaleye iştirak edecekler tekliflerini 16.06.2021 Çarşamba günü, saat 12.00 kadar, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetler Daire Başkanlığı İhale İşleri Şube Müdürlüğü ‘ne sıra alındılar karşılığında vermeleri ya da taahhütlü olarak posta ile göndermeleri gerekmektedir. Postadaki gecikmeler nedeniyle süresinde Komisyon Başkanlığına ulaşmayan teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.
4. İSTENİLEN BELGELER VE İHALE DOSYASININ HAZIRLANMASI
İstekliler, aşağıda yer alan belgeleri düzenleyerek bir dosyaya dizi pusulası yaparak, zarfın kapatılması gereken yerlerini kaşelemek ve yetkilisi tarafından imzalanmak suretiyle kapalı olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetler Daire Başkanlığı’na teslim edeceklerdir.
4.1. İÇ ZARF: İç zarfta Teklif mektubu ve ekleri bulunur: Teklif Mektubu: 2886 sayılı Kanununun 37. maddesine uygun olarak, İhale dokümanı
EK: 1 de belirtilen şekilde düzenlenecektir. Üzerinde silinti, kazıntı, düzeltme bulunmayacaktır. Teklif mektubu ekinde, Öngörülen Maliyet Tablosu (EK: 2), Öngörülen Gelir Tablosu (EK: 3), Mahal Listesi (EK: 4), yer alacaktır. Sayılan bu belgeler bir zarfa konularak kapatılması gereken yerler kaşelenmek ve firma yetkilisi tarafından imzalanmak suretiyle kapatılır. İç Zarf üzerine Firma Adı, Adresi ve İletişim Bilgileri, İhalenin Adı, Tarih ve Saati ile “Teklif Zarfı” yazılarak dış zarfın içine kapatılmış bir şekilde konulur.
4.2. DIŞ ZARF:
Dış zarfta iç zarfla birlikte aşağıdaki belgeler bulunur:
a. Geçici Teminat: 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 26. maddesine göre hazırlanacak olup, muhammen bedelin % 3'ü oranında geçici teminat vermek. Bankalar ve özel finans kurumlarının verecekleri teminat mektuplarının limit içi ve süresiz olması. b. Ortaklık Belgeleri: Ortak girişim olması halinde, Noter tasdikli Ortak Girişim
Beyannamesi - Ortaklık Sözleşmesi
c. İmza Sirküleri:
Gerçek kişi olması halinde noter tasdikli imza sirküleri / beyannamesi Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevleri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin tasdikli imza sirküleri
d. Vekaletname: Vekaleten katılım halinde noter tasdikli vekaletname ile vekaleten katılanın noter tasdikli imza sirküleri

Gaziantep te 19.2 milyon TL ye satılık gayrimenkul!

e. Adres Beyanı: Türkiye içinde tebligat için geçerli olacak adres beyanı
f. Ticaret ve/veya Sanayi Odası Belgesi:
Gerçek kişi olması halinde ilgisine göre Ticaret, Sanayi Odası veya Esnaf ve Sanatkârlar siciline kayıtlı olduğunu gösterir belge Tüzel kişi olması halinde, mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu
Ticaret ve/veya Sanayi Odasından ilk ilan veya ihale tarihinin içerisinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge.
g. Mali Durum Belgeleri
1. Banka Referans Mektubu: Bankalardan(katılım bankaları dahil) veya finans kurumlarından alacakları Genel Müdürlük teyitli Banka Referans mektuplarının kullanılabilir nakit kredi toplamlarının 2.400.000,00-TL ’den, kullanılmamış kredilerinin de yine 2.400.000,00-TL ’den az olmadığını, ortaklık olması halinde ortaklardan birinin yukarıda belirtilen tutarın % 50 sini, diğer ortaklardan da herhangi birinin de % 25 den az olmamak kaydıyla geri kalan % 50 sini sağlayabildiklerini belgelemeleri gerekmektedir. Ortaklığı teşkil eden firmalardan en az birinin
yukarıdaki şartı karşılayabilmesi durumunda diğer ortaklarda bu şart aranmaz. Bu kriter birden fazla banka referans mektubu sunularak kullanılmamış nakit kredi tutarları toplamlarıyla sağlanabilir.
2. Toplam Ciro: İhalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait toplam cirosunu gösteren gelir tablolarının Yeminli Mali Müşavir veya Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ya da Vergi dairelerince onaylanmış nüshalarını verecektir. Toplam cironun 5.000.000,00 TL (beşmilyonTürk Lirası) olması gerekmektedir.
3. İş Deneyim Belgeleri: İhaleye katılacak istekli en az “B” sınıfı müteahhitlik sertifikasına sahip olmalı ve kamu ya da özel sektörde son on beş yıl içinde kendilerine ait ve tek bir iş kapsamında en az toplam 10.000,00 m² komple bina inşaatını tamamlamış olmalıdır, buna ilişkin belgelerin aslı veya noter tasdikli sureti iş deneyim olarak kabul edilecektir. İsteklinin iş ortaklığı olması halinde ortaklığı teşkil eden firmalardan en az birinin yukarıdaki şartı karşılayabilmesi durumunda diğer ortaklarda bu şart aranmaz.
4. Benzer İş Olarak Kabul Edilecek İşler: Tek bir işte, Komple bina, Konut, Hastane,
Ticaret Merkezleri, Turistik Tesisler, Kültür, Eğlence ve Dinlenme Tesisleri, İmalathane, Fabrika vb. tamamlanmış inşaat işleri benzer iş olarak kabul edilecektir.
5. Borcu Olmadığına Dair Belge: İsteklinin Belediyemize herhangi bir borcu olmadığına dair Mali Hizmetler Daire Başkanlığından alınmış belge.
h. Teknik Personel Taahhütnamesi: İstekli, iş kapsamında EK: 6 da belirtilen teknik personeli temin edeceğine veya çalıştıracağına dair taahhütnameyi ihale dosyasına koyacaktır.
i. Makine, Araç Taahhütnamesi: İstekli, iş kapsamında EK: 5 de belirtilen araç ve iş makinalarını temin edeceğine veya bulunduracağına dair taahhütnameyi ihale dosyasına koyacaktır.
j. Yasaklı Olmadığına Dair Taahhütname: 2886 Devlet İhale Kanunu’nun 6. maddesinde yer alan yasaklılık durumunda olmadığına dair taahhütname.
k. Şartname ve Ekleri: Şartnamenin satın alındığına dair makbuzun aslı ile İstekli tarafından her sayfası imzalanmış İdari Şartname, Teknik Şartname ve Sözleşme Tasarısı.
4.3. Dış Zarfın Kapatılması: Yukarıda sayılan ve tarif edildiği şekilde hazırlanan belgeler iç zarfla birlikte dış zarfa konulur. Kapatılması gereken yerler kapatıldıktan sonra, istekli tarafından kaşelenir ve imzalanır. Dış zarfın üzerinde, Firma adı ve adresi, İdarenin adı ve adresi, İhalenin adı ve tarihi yazılır.
İhaleye iştirak edeceklere duyurulur.


Geri Dön