19 / 04 / 2024

Gaziantep'te 86 bin 500 metrekarelik Akkent Spor Köyü kuruldu!

Gaziantep'te 86 bin 500 metrekarelik Akkent Spor Köyü kuruldu!

Gaziantep'te Şahinbey İlçe Belediyesi tarafından her yaştan vatandaşın istediği sporu yapabilmesi için 86 bin 500 metrekarelik alan üzerine Akkent Spor Köyü kuruldu.



Gaziantep'te Şahinbey İlçe Belediyesi tarafından her yaştan vatandaşın istediği sporu yapabilmesi için geniş bir alan üzerinde yapılan "Akkent Spor Köyü" sağlıklı yaşama katkı sağlıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; toplam 86 bin 500 metrekarelik alana sahip olan Akkent Spor Köyü'nde atletizm, badminton, basketbol, cimnastik, futbol, halk oyunları kursu, yüzme, judo, karete, kick boks, masa tenisi, okçuluk, plates-step aerobik, tekvando ve voleybolun da arasında olduğu 17 spor dalı yer alıyor. Tramvay durağına yakın olması, Akkent Spor Köyü'ne ulaşıma fırsat sağlanıyor.

Merkezde ayrıca, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi'nin destekleriyle sporcuların keşfedilmesi için fırsat sağlanıyor. Özel yetenek ve fiziki yeterlilik sınavlarına hazırlanan kişilere de açılan kurslarla hizmet veren spor köyünde lisanslı sporcu sayısı da 15 bine ulaştı.

Belediye bünyesinde bulunan ampute futbol takımının müsabakalarının yapıldığı spor köyü, gençlerin kötü alışkanlardan uzak durmasına ve her kesimin spor yapabilmesi fırsatı sağlıyor.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, açıklamasında sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için sporun çok önemli olduğunu açıkladı.

Öğrencilere, gençlere ve amatör takımlara desteklerde bulunduklarını sözlerine ekleyen Tahmazoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

"Akkent Spor Köyümüz içerisinde kapalı yüzme havuzu, spor salonu, ampute futbol, okçuluk, basketbol, voleybol sahaları, yürüyüş ve bisiklet yolları mevcut. Yine kapalı spor salonun altında cimnastik, fitnes salonu gibi her türlü spor yapma imkanını her yaştan insanımızın hizmetine sunuyoruz. Buraya ailecek gelip, bir kısmı yürüyüş yaparken, bir kısmı da bisiklete binebiliyor, yüzebiliyor. İstedikleri spor dallarından faydalanabiliyorlar. Ayrıca burayı spor kulübümüze isteyen vatandaşlarımıza ve okullarımıza ücretsiz olarak veriyoruz. Benim bildiğim Türkiye'de her türlü sporun yapılabildiği böyle bir mekan yok. Burası bütün branşların bir arada olduğu bir alan, vatandaşların istediği sporu yapmasına fırsat veriyor."

- "Aile boyu spor yapmaya fırsat tanıyoruz"

Kendisinin de sürekli spor yaptığını ve ara verdiği zaman enerjisinin düştüğünü sözlerine ekleyen Tahmazoğlu, "Spor yaptığım zaman çok daha zinde ve daha çok çalışma azmi ve gayreti içerisinde oluyorum. Gençlerin özellikle üzerindeki enerjiyi, doğru şekilde harcayabilmesinin en güzel yolu spordur. Spor, disiplinli bir hayata ve kötü alışkanlıklardan uzak kalmaya vesile oluyor. Genç yaşta çeşitli branşlarda spora alıştığı zaman ömür boyu spordan kopamıyor. Spor Köyünde aile boyu spor yapmaya fırsat tanıyoruz. Ailecek spor yapılınca bu daha da kalıcı hale geliyor." şeklinde konuştu.

Tahmazoğlu, göreve geldiği günden bu yana spora destek kapsamında 395 bin spor ayakkabısı dağıttıklarını söyledi.


Geri Dön