26 / 04 / 2024

Gaziantep’te devlet yatırımlarının büyüklüğü 35 milyar TL'yi buldu!

Gaziantep’te devlet yatırımlarının büyüklüğü 35 milyar TL'yi buldu!

Gaziantep’e yapılan devlet yatırımlarında son yıllarda büyük artış var. Son yıllarda kentte yapılan devlet yatırımlarının büyüklüğü 35 milyar TL'yi buldu. Halen devam eden 527projenin bütçesi 10.4 milyar lira…



GAZİANTEP Valisi Davut Gül, kentte yapılan yatırımların hızla devam ettiğini belirterek, yatırım programı kapsamında 527 projenin devam ettiğini, bunların toplam maliyetinin 10 milyar 469 milyon lira olduğunu açıkladı.

Para’dan Mehmet Boncuk’un haberine göre; Gaziantep’in dinamik bir şehir olduğunu aktaran Vali Gül, “Gaziantep, büyükşehir ve bununla birlikte içten ve dıştan çok sayıda göç alıyor. Nüfusunun yarısı 18 yaşın altında ve bizim rutinin dışında enstrümanları kullanarak vatandaşlara hizmet etmemiz lazım. Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi ile beraber istenilen şey bürokratik kırtasiyeciliğin olabildiğince azalması, vatandaşın hizmet veren kuruluşlara, kamu görevlilerine kolay ulaşması ve bunun vatandaşın hayatında olumlu bir etki yaratması. Bunu bizler hep beraber yapacağız. Bizim yaptığımız hizmetleri vatandaşa sorduğumuzda bu sene geçen seneden, önceki senelerden daha iyi diyorsa biz işimizi iyi yapmış oluyoruz” dedi.

Patronun millet olduğunun altını çizen Vah Gül, “Memnuniyet oranı hem benim hem sizlerin karnesi. Patron olan vatandaş, millettir. Milletin yüzünün gülmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Şu an Gaziantep’te devam eden 527 proje mevcut ve bunun parasal değeri 10.469.792.000 TL. Bu paranın etkin kullanılması, yatırımların zamanında ihale edilmesi, ihale edilirken şeffaf, hızlı ve hesap verebilir bir şekilde yapılması bizlerin görevi. Bu vatandaşları da mutlu eder” diye konuştu.

DEV YATIRIMLAR SÜRÜYOR

Gaziantep’e son yıllarda 10 bin 830 yeni derslik inşa edildi. Aynı dönemde 20’si hastane olmak üzere 83 sağlık tesisi de yapılan kente 280 kilometre de yeni bölünmüş yol yapıldı. 2002 yılına kadar 116 kilometre olan bölünmüş yolun 396 kilometreye çıktığı kentte İslahiye-Kırıkhan, Kahramanmaraş-Nurdağı ve Kahramanmaraş-Narlı-Gaziantep,, Gaziantep-Birecik, Nizip-Karkamış, Gaziantep-Oğuzeli-Karkamış ve Osmaniye-Nurdağı yolları ise halen ihale sürecinde. Kenti Akdeniz’e bağlayacak olan Dörtyol-Hassa yolu için de ayrıca Amanos Dağları tünelle geçilecek.

HAVALİMANI BÜYÜYOR

Gaziantep Havalimanı’nın kapasitesinin arttırılması ile yolcu sayısı da 11 kat artarak 223 binden 2 milyon 655 bine çıktı. Havalimanının kapasitesini 10 milyon yolcuya çıkaracak olan yeni apron ve terminal binası inşaatı ise devam ediyor. Kente yapılan bir diğer yatırım alanı ise toplu konutlar. Bugüne kadar 16 bin 219 konut yapılarak dar gelirlilere teslim edildi. Halen devam eden Kuzey Şehir projesiyle 47 bin konutun daha yapılması bekleniyor.

2 YENİ OSB KURULDU

2002 yılından bu yana 20 hastanenin inşa edilerek hizmete alındığı Gaziantep’te halen bin 875 yataklı şehir hastanesinin yapımı devam ediyor. Toplam 83 sağlık yatırımının olduğu kentte eğitim alanında ise 10 bin 830 yeni derslik ile 9 bin 440 kişi kapasiteli yurt binaları hizmete açıldı. Baraj ve sulama çalışmalarının da önemli hizmetlerle tanıştığı bu dönemde 203 bin dekar arazide tarımsal sulama yapılmaya başlandı. 2 yeni OSB’nin kurulduğu kentte 2 teknokent ile 10 araştırma ve geliştirme merkezi de hizmete girdi.

 


Geri Dön