19 / 04 / 2024

Gaziantep'te icradan 2.6 milyon TL'ye satılık fabrika!

Gaziantep'te icradan 2.6 milyon TL'ye satılık fabrika!

Gaziantep 6. İcra Dairesi, Gaziantep İli, Şehitkamil İlçesi'nde bulunan fabrikayı satışa çıkardı. Söz konusu taşınmazın toplam bedeli 2 milyon 613 bin 750 TL olarak belirlendi.



Gaziantep İli, Şehitkamil İlçesi'nde bulunan fabrika, Gaziantep 6. İcra Dairesi tarafından açık artırmayla satışa çıkarıldı. Söz konusu taşınmazın toplam bedeli 2 milyon 613 bin 750 TL olarak belirlendi.


T.C. GAZİANTEP 6. İCRA DAİRESİ 


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri: 


1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri : Gaziantep il, Şehitkamil İlçe, 123 Ada No, 3 Parsel No, SAM Mahalle/Mevkii.Borçluya ait bu taşınmaz Gaziantep İli Şehitkamil İlçesi Sam Köyü, Pafta 25j2c2b, Ada 123, Parsel 3 de kayıtlı bulunan cinsi tapu kayıtlarında arsa olarak belirtilen tamamı 4993 m2 olan yer olduğu konu edilen taşınmazın borçluya ait olduğu dosya içerisindeki kayıtlardan tespit edilmiştir.Borçluya ait bu taşınmaz tapu kayıtlarında her ne kadar cinsi arsa olarak belirtiIsede parsel üzerinde yapılı iplik fabrikası tesisi olduğu görülmüştür,bu tesis Gaziantep Başpınar 2.Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunmaktadır, konu edilen tesisin girişinde bir danışma bölümü karşıda ise fabrika binası, sosyal tesisler depo ve idare binası kısımların bulunduğu birbirine bitişik bir yapı olduğu ayrıca parselin çevresi belli bir yüksekliğe kadar bahçe duvarı ile çevrili olduğu görülmüştür,Tesis hali hazırda kiracı durumundaki işletmeci olan Gaziantep elit Ağt Tekstil Sanayi ve Ticaret tarafından iplik üretiminin yapıldığı görülmüştür, hali hazırdaki gayrimenkul dışındaki makine ve teçhizatları kiracıya ait olduğu görülmüştür,taşınmazın kendi ve çevresinin her türlü alt ve üst yapı sorunu giderilmiştir.


FABRİKA BÖLÜMÜ;!plik üretiminin yapıldığı bu bölüm prefabrik olarak yapılmış yüksek irtifah olarak inşa edilmiştir,yapımn iç bölümleri ince sıvalı üzeri kireç badanalıdır,tabanları sertleştirilmiş şap ile kaplanmıştır, doğramalar demirden imal edilmiş üzeri yağlı boyalıdır.


İDARE BÖLÜMÜ: Bu bölüm tesisin kuzeyinde bulunmakta olup iki kat betorname olarak fabrike binasına iliştin olarak yapılmıştır,yapının bu bölümünde işçi soyunma odası lv,wc,mutfak,muhasebe sekreter,müdür odası gibi bölümler bulunmaktadır.Bu bölümdeki yapı betorname olarak yapılmıştır, duvarlar ince sıva üzeri yağlı boyalıdır.


SOSYAL TESİSLER BÖLÜMÜ: Bu bölüm fabrika binasının bitişiğine yapılmış bu bölümde idare,yemekhane trafo işçi soyunma usta odaları, Iabratuvar,duş wc gibi bölümler bulunmaktadır,iç ve dış pençe doğramaları demir doramadan imal edilmiş üzeri yağlı boyalıdır. 


DANlŞMA BOLÜMÜ; Bu bölüm tesisin ilk girişinin sol tarafında olup parsel sınırına yapılmıştır,bu bölümdeki yapı yığma olarak yapılmış üzeri tabiiye ile kapatılmıştır tek katlıdır çi ve dışı sıvalı üzeri yağlı boyalıdır. 


BAHÇE DUVARI: Tesisin parsel sınırının dört etrafı belli yüksekliğe kadar briketle bahçe duvarı şeklinde örülmüştür.


SAHA BETONU;Yine tesisin batı bölümündeki imara göre bahçe çekme mesafeleri içerisinde kalan bölümde blokaj betonu ile kaplanmıştır, blokaj betonu ile kaplanan bu yerler tesis içerisine giriş çıkış yolları olarak tesise hizmet vermektedir.


Adresi : 2. Organize Sanayi Bölgesi Hacı Sani Konukoğlu Bulvarı No:28 Ve 2 Caddenin Kesiştiği Yer Şehitkamil / GAZİANTEP 

Yüzölçümü : 4.993 m2

Arsa Payı : TAM

Durumu :4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanununun 15.maddesi : "OSB'de teminat olarak gösterilen ve bu nedenle satışına karar verilen veya katılımcıların borcundan dolayı satışına karar verilen taşınmazların icra yoluyla satışı halinde; Bakanlık ve OSB alacaklarının öncelikle ödenmesi koşuluyla, bölgenin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip alıcılara veya kredi alacaklısı kuruluşa satış yapılabilir. Taşınmazların kredi alacaklısı kuruluşa satılması halinde, kredi alacaklısı kuruluş, satın aldığı taşınmazı sadece bölgenin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip gerçek veya tüzel kişilere en geç iki yıl içerisinde satmak veya aynı nitelikteki gerçek veya tüzel kişilere vermek zorundadır" denilmektedir. Bunun yanı sıra; satışa konu gayrimenkul Organize Sanayi Bölgesi içinde yer almakta olduğundan OSB Uygulama Yönetmeliği 101. maddesinde OSB'lerde kurulması yasak olan tesisler tek tek belirtilmiş olup; söz konusu taşınmazın satışına iştirak edecekler açısından anılan Kanun ve Yönetmelik hükümlerine göre Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nden uygunluk şartı aranacaktır. Ayrıca Gaziantep Organize sanayi Bölgesinin 28/04/2015 tarihlî gelen cevabi yazısında taşınmazın Yapı Kullanım izin Belgesi ve İş yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı bulunmamakta olup tescil belgesinin alınabilmesi için bu eksiklerin giderilmesinin şartı öngörüldüğü; Diğer bir husus ise taşınmazın tapu kaydında da görüleceği üzere üzerinde mütemmim cüz mallan olduğu fakat bu malların yerinde olmadığı müdürlüğümüzün 22/04/2015 tarihli haciz zaptında tespit edilmiştir.


İmar Durumu : Organize Sanayi Bölgesinin imar müdürlüğünün ilgili imar paftasına bakıldığında imar planına göre taşınmazın organize sanayi alınma gelmekte olduğu görülmektedir. 


Kıymeti : 2,613.750.00 TL

KDV Oranı :%18

Kaydındaki Şerhler : Kaydı Gibidir

1. Satış Günü : 26/10/2015 günü 10:00 - 10:10 arası

2. Satış Günü i 20/11/2015 günü 10:00- 10:10 arası

Satış Yeri : GAZİANTEP ADLİYESİ MEZAT SALONU -GAZİANTEP


Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamım ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, İkinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2008/1949 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.07/08/2015



Geri Dön