27 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa dönüşümün fitilini ateşledi!

Gaziosmanpaşa dönüşümün fitilini ateşledi!

Essenora Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Öz İstanbul Gaziosmanpaşa, kamu, özel sektör ve sivil toplum işbirliğiyle dev bir . 'Riskli alan' ilan edilen 4 milyon metrekarelik alan için kentsel dönüşüme hazırlanıyor.



Essenora Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Öz İstanbul Gaziosmanpaşa, kamu, özel sektör ve sivil toplum işbirliğiyle dev bir kentsel dönüşüme hazırlanıyor. Bakanlar Kurulu kararıyla 'riskli alan' ilan edilen 4 milyon metrekarelik alan için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gaziosmanpaşa Belediyesi öncülüğünde hummalı bir çalşma sürüyor. Bölgenin master plan çalışmaları ise Kentsel Yenileme Merkezi ve ünlü mimar Norman Foster tarafından yürütülüyor.

 

758 KONUT YER ALIYOR 


4 milyon metrekarelik kentsel dönüşüm alanının dışında yer alan 60 bin metrekarelik alanda başlayan Essenora projesi, Gaziosmanpaşa'nın dönüşümüne öncülük ediyor.

 

ATİK&AKIN, ENGA, YİMTA ortaklığı tarafından kurulan Essenora A.Ş.'nin geliştirdiği Essenora projesinde 6 kule bloğu ve 5 adet kat bahçeli villa bloğunda toplam 758 daire yer alıyor. Türkiye'nin en büyük ilçesi Gaziosmanpaşa'nın, yepyeni bir çağa adım attığını vurgulayan Essenora Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Öz, gelişen ve bir kentsel dönüşüm merkezi haline gelen Gaziosmanpaşa'ya dikkat çekerek, "Her geçen gün gelişen, yatırımcıların göz bebeği haline gelen Gaziosmanpaşa, 1960'lı yıllardan itibaren sanayinin Rami ve Eyüp'e kaymasıyla büyük bir ivme kazanmıştı" dedi. 


DAİRELERİN YARISI SATILDI 


Oktay Öz ayrıca, ilçenin Türkiye ve Avrupa'nın en büyük kentsel dönüşüm alanına sahip olmasının bu ivmeyi daha da hızlandırdığına dikkat çekti. Essenora projesinin kendi bahçesi olan villalar ve yeşil bir doku içinde rezidans kalitesinde daire altematifleriyle rakiplerinden ayrıldığına da vurgu yapan Oktay Öz, "Son dönemlerin en dikkat çekici kentsel dönüşüm projelerinden Essenora'da Kasım ayı başmda gerçekleşen temel atma töreninden bu yana konutların yarısı satıldı. Toplam 758 konutluk projemizde, kule bloklarının altında yer alan teras katlarında, 250 metrekarelik 4+1 seçeneği ağırlıklı olmak üzere; 2+1 ve 3+1 dâhil toplam 58 adet bahçeli teras villalar yer alıyor" dedi. 


HER VİLLAYA BAHÇE 


Essenora Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Öz "Konut sahiplerinin, ^ " kendilerine ait bahçelerinde arzu jfcfcM ettikleri bitkiyi yetiştirebilecekleri ve çevre duyarlılığı bilinciyle, solar eneıji panelleri kullanılacak bahçeli teras villalar; projenin ana sloganı olan, "Şehrin içinde müstakil hayat" sloganmı en iyi yansıtan unsur olarak dikkat çekiyor" diye konuştu. Kot farkından yararlanarak, bir villanın çatısının, diğerinin bahçesi olarak tasarlanan projede, otoparktan her villanın kapışma direkt geçiş bulunuyor. Daha çok 4+1 alternatifleri bulunan villalarda, hizmetli odası ve yazları, bahçesiyle bütünleştirme imkânı bulunan 68 metrekarelik bir salon yer alıyor. Villaların metrekaresi 5 bin 200 TL'den satışa sunulacak. 

Dairelerin ise metrekaresi 3 bin 500 TL. Öz, şu anda metrekare satış fiyatının 4 bin 500 TL seviyelerine ulaştığım kaydetti. 


METREKARESİ 4500 TL 


Oktay Öz, projenin lokasyonun merkezi ulaşım akslarına yakınlığına dikkat çekerek, "Projemiz TEM'e yakın konumda bulunuyor. Ayrıca metro istasyonuna ise yürüme mesafesinde bulunuyor. 

İstanbul'un fınans merkezi Maslak-Levent hattındaki konut fiyatlarının düzeyi, bölgede çalışan insanların ilgisini, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük kentsel dönüşüm alanına sahip olan Gaziosmanpaşa ilçesine yöneltiyor. Essenora projemize de Maslak Levent hattında çalışanlardan büyük talep var" dedi. 


Posta


Geri Dön