25 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm projesinde tahliye kararı!

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm projesinde tahliye kararı!

Gaziosmanpaşa'da hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde tahliye kararı alındı. Bölge halkı alınan karara tepki gösterdi.



İstanbul Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında çalışmalar başladı. Evrensel'de yer alan habere göre; bölge sakinleri alınan karara tepki gösterdi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Belediye şirketi GOPAŞ’ın hak sahibi Gaziosmanpaşalılar ile anlaşarak yaklaşık 9 sene önce kentsel dönüşüm için ilk adımların atıldığını söyleyen mahalle halkı, “Ancak projelerin eş zamanlı başlatılması, insanların eş zamanlı tahliye edilmesi bu bölgelerde büyük sorunlara neden oldu. Birçok bölgede projeler başlatılmadı, bitirilen projeler belediye ile yapılan sözleşme ile örtüşmüyor, hak sahipleri kira ödemelerini alamıyor” dedi.

Önceki hafta pazartesi günü Gaziosmanpaşa Belediyesinin zabıta ve polislerinin mahalleye geldiği söyleyen sakinler, evlerini bırakmak istemediklerini dile getirdi.

Farklı mahallelerde benzer sorunlar yaşandığını öne süren mahalle halkı belediyeye şu soruları yöneltti:

"Gaziosmanpaşa Belediyesi, 1/5000 ve 1/1000 ölçekli tüm planlar mahkeme kararları ile iptal edilmişken hangi proje ve hangi ihale ile Yenidoğan’da “kentsel dönüşüm” başlatmayı planlıyor?

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm projesinde tahliye kararı!

Bakanlar Kurulunun vermiş olduğu “acele kamulaştırma” yetkisi mahkeme kararları ile ortadan kaldırılmışken, belediye 6306 sayılı Yasa’dan kaynaklanan yetkiyi kullanmak için de 2/3 çoğunluğu yakalayamamışken kimin evini hangi yetki ile acele olarak kamulaştıracak?"
 

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm tam gaz!


Geri Dön