25 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşümü bekliyor!

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşümü bekliyor!

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşümü bekliyor. Zirveye katılan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, " Bir çok noktada halkımız kentsel dönüşüm çalışmalarının başlamasını da bekliyoruz " dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği, Harita Mühendisleri İşadamları Derneği, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Piri Reis Harita Gayrimenkul ve CBS Derneği işbirliğiyle düzenlenen "İkinci Kentsel Dönüşüm Zirvesi 2014" İstanbul'da gerçekleşti. 


Gaziosmanpaşa Yenidoğan Mahallesi kentsel dönüşüm sürecinde son durum ne? Öğrenmek için tıklayın!


Zirvenin "Yerinde Dönüşüm Yaşanabilir Kentler" adlı son oturumunda Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, Konya Meram Belediye Başkanı Fatma Toru "Yerel Yönetim Uygulama Örnekleri" konulu konuşma ve sunum larını gerçekleştirdi. 

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Kentsel Dönüşüm'le ilgili yaptığı sunumda, "Çeşitli ülkelerde yaptığımız sunumlarda gördük ki, Türkiye'de ve dünyadaki kentsel dönüşüm birbirinden farklı. Özellikle Gaziosmanpaşa ilçesi olarak bizler Türkiye'deki kentsel dönüşümün çok iyi ve hızlı bir noktada olduğunu gördük. Dönüşümün, toplum tarafından kabul gördüğünü, tüm "Yerinde Dönüşüm Yaşanabilir Kentler" konulu ikinci Kentsel Dönüşüm Zirvesi İstanbul'da gerçekleştirildi. 


Zirveye katılan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Birçok noktada halkımız kentsel dönüşüm çalışmalarının başlamasını bekliyor" dedi. imkanlarımızı kentsel dönüşüme katmak zorunda olduğumuzun farkına vardık" dedi. Usta, "Gaziosmanpaşa'da daha büyük bir alanda kentsel dönüşüm çalışmaları yapılıyor. Özellikle kentsel dönüşüm algısını oluşturmak, dönüştürmek ve toplum nezdinde duyarlılığı artırmak istiyoruz. Gördüğümüz de şu; birçok noktada halkımız kentsel dönüşüm çalışmalarının başlamasını bekliyor" açıklamasında bulundu. 


YTÜ Oditoryumu'nda yapılan zirveye, Piri Reis Derneği Onursal Başkanı Halil İbrahim Okutan, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, Konya Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, belediye başkan yardımcıları, iş adamları, harita mühendisleri ve uzmanlar katıldı. 


Önce Vatan


Geri Dön