25 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Kentsel Dönüşüm Projesi ne zaman teslim edilecek?

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Kentsel Dönüşüm Projesi ne zaman teslim edilecek?

Sadece hak sahiplerinin sayısı kadar konut hayata geçirilen Yıldıztabya Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde Gaziosmanpaşalılar, yatay mimari esaslı ve mahalle kültürünü yansıtan konutlara kavuşuyor.



 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Gaziosmanpaşa’da başlatılan 4 bin 400 konutluk projenin ilk etabı olan Yıldıztabya Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Gaziosmanpaşa Belediyesi iş birliğinde yürütülen proje kapsamında 246 konut ve 34 dükkân yapılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yakından izlediği ve Türkiye’de kentsel dönüşüme örnek teşkil edecek proje kapsamında sadece hak sahiplerinin daire sayısı kadar konut yapılıyor.

BOL OKSİJENLİ, FERAH VE SOSYAL YAŞAM ALANLARI İNŞA EDİLİYOR

Yatay mimari esaslı ve mahalle kültürünü yansıtacak olan Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi, 30 adet 1 oda 1 salon, 210 adet 2 oda 1 salon ve 6 adet de 3 oda 1 salon daireden oluşuyor. Projede 34 dükkânın yanı sıra 141 araç kapasiteli açık otopark da yer alıyor. Proje alanı içerisinde ayrılan 7 bin 500 metrkekare yeşil alan ve dikilecek 400 ağaç ile vatandaşların bol oksijenli, ferah ve sosyal yaşam alanlarına kavuşması planlanıyor. Dairelerin 2020'nin ikinci yarısında hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.


Geri Dön