24 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm projesi devam ediyor!

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm projesi devam ediyor!

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde evlerinin durumuyla ilgili kendilerine bilgi verilmesi amacıyla belediyeye dilekçe verdi



 Dilekçeleri vermek üzere Gaziosmanpaşa Belediyesi binası önüne gelen mahalle sakinleri adına konuşan Sarıgöl Romanlar Derneği Başkanı Sadi Çatı, yıllardır yaşadıkları mahallelerinden göçe zorlandıklarını savundu.
Çatı, Belediye ve  TOKİ  aracılığıyla mahallelerinde çalışmalar yapıldığını, kendilerinin kentsel dönüşüm projesi konusunda bilgilendirilmediğini ileri sürerek, "Biz, yaklaşık 25 yıldır tapulu evlerimizde oturuyor ve vergilerimizi düzenli ödüyoruz. Yer bizim, ev bizim. Neden evlerimizden çıkalım" diye konuştu. Mahalle sakinleri adına, kentsel dönüşüm projesi ve Sarıgöl Mahallesi'nin geleceği hakkında kendilerine bilgi verilmesi amacıyla toplanan dilekçeler, belediye yetkililerine verildi.
Belediye Başkan Yardımcısı Suat Alkan daha sonra mahalle sakinlerinin temsilcileriyle bir toplantı yaptı. Toplantıda Alkan, mahalle temsilcilerinin sıkıntılarını dinleyerek, mağdur edilmeyeceklerini söyledi. Alkan, "Roman vatandaşlarımızın yaşantısına uygun tarzda yapılar yapılacaktır ve kimse bu alandan gönderilmeyecektir. TOKİ ile protokol aşamasındayız. Bu anlaşmalardan sonra bütün çalışmaları vatandaşların çıkarları doğrultusunda hazırlayarak projemizi uygulamaya başlayacağız" şeklinde konuştu.
Akit


Geri Dön