25 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa'daki kentsel dönüşüm protesto edildi!

Gaziosmanpaşa'daki kentsel dönüşüm protesto edildi!

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm mağdurları, yaşadıkları evlerin yıkımıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verilmesine rağmen binalardaki su, doğalgaz ve elektrik sayaçlarını sökülmesine isyan etti.



Gaziosmanpaşa'da 2013 yılında birçok mahallenin riskli bölge ilan edildi. Açılan davalar sonucunda birçok riskli alan kararının iptal edilmesine rağmen kentsel dönüşüm süreci devam ettirildi. Mağdurların oluşturduğu Gaziosmanpaşa Barınma Hakkı Meclisi bu hukuksuz uygulamaları protesto etmek için dün Gaziosmanpaşa Belediyesi önünde toplandı.

Sözcü'de yer alan habere göre, Gaziosmanpaşa Barınma Hakkı Meclisi Dönem Sözcüsü Korkmaz Aslan, 'Yaklaşık 7 senedir Gaziosmanpaşa'da ‘kentsel dönüşüm' dedikleri, kapalı kapılar arkasında sürdürülen bir rantsal dönüşüm süreci yaşanıyor. Özellikle 3 yıldır yoğun bir baskı altında olan Yıldıztabya ve Yenidoğan Mahallelerinde Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden sonra bıçak gibi kesilen saldırılar sonrasında bu bölgede yaşayan komşularımız rahat bir nefes almıştı. Mazbatanın iptali sonrasında çok manidar bir şekilde Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve Teknik Başkan Yardımcısı Ahmet Bülbül kaldıkları yerden devam ediyorlar; mahkemeler üzerinde baskı kurarak hukuka aykırı kararlar aldırıyor, hemen akabinde de evlerimizin yıkımını amaçlayan süreci başlatıyorlar' dedi. Aslan geçtiğimiz haftada Yenidoğan ve Yıldıztabya Mahallelerinde bazı binalar için riskli alan kararı alındığını ve içinde insanlar bulunurken elektrik, doğalgaz ve su sayaçlarının söküldüğünü söyledi.

İstanbul şantiye değil

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, 'Eğer gerçekten riskli alan olsaydı yerel yöneticiler gelip sizlerin sorunu çözüp yine aynı yerde güvenle yaşayabileceğiniz binaları yapmakla sorumluydu. Onlar sizin yaşadığınız, köklerinizin bağlı olduğu, ananızın hak sütü gibi helal olan evlerinizi bir avuç insana verip oradan rant elde etmeye, İstanbul'u kocaman bir şantiyeye çevirmek istiyorlar. Biz birileri zengin olsun diye değil 16 milyon İstanbullu hakkettiği gibi yaşasın diye uğraşıyoruz. 23 Haziran'da bu bilinçle Ekrem İmamoğlu yine, yeniden seçilecek ve kendisi için değil 16 milyon İstanbullunun hakkı için çalışacak' şeklinde konuştu.

Gaziosmanpaşa'daki kentsel dönüşümü hızlandırıyoruz!

Gaziosmanpaşa Sarıgöl'deki dönüşüm sorunu çözülecek!


Geri Dön