17 / 04 / 2024

Gazipaşa Kombi Tatil Sitesi'nin arazisi için satış tepkisi!

Gazipaşa Kombi Tatil Sitesi'nin arazisi için satış tepkisi!

Gazipaşa Belediye Başkanı Yılmaz, 55 milyon liralık borç için 130 milyon liralık Kombi arazisini satmayı planladığını açıkladı. Satış kararı tepkilere neden oldu.



Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde 1997 yılından bu yana süren 'Kombi Tatil Sitesi'nin arazisi tartışması yeniden alevlendi. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; piyasa değeri 130 milyon lira ola arazinin satışı tartışmalara neden oldu. 

'Kombi arazisi' olarak bilinen parselin satışını gündeme getir CHP'li Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın yaptığı "O arazi orada boş boş durdukça faiz ödüyoruz. Bakacağım çıkış yolu bulamazsam satacağım. Bunun için meclisten karar çıkartmam lazım, meclis okey verirse satarım" açıklaması tepkilere neden oldu.

SATMAK ÇÖZÜM DEĞİL

Belediyenin devredilen borcunun 55 milyon lira seviyesinde olduğunu söyleyen Gazipaşa AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, "Biz de bu zihniyette olsaydık 130 milyon liraya araziyi satar, borcu kapatır ve kasayı 80 milyon lira artıyla teslim ederdik. Satarak borç kapatan değil de çalışarak, üreterek borçları ödeyen bir belediye olmasını isteriz. Biz arazinin satılmasına razı değiliz. Orayı sattığında sıra nereye gelecek" dedi.

SÜREKLİ FİYATI ARTIYOR

Önceki dönem Belediye Başkanı Adil Çelik ise arazi değerinin sürekli arttığınıı belirterek, şunları söyledi: "11.3 milyon liraya satılmıştı, geri aldık. Şimdiki değeri 130 milyon lira. Buraya oteller geldiği zaman o arazi 130 milyon TL değil 430 milyon TL olacak" dedi. Çelik, gelir getirici işlere bakılmasını tavsiye ederek, "Koru Sahil Projesi'ni bitirip oraya 13 tane büfe koyup kiralardan 360-600 bin lira aylık gelir elde edecektik. Yani yer satmakla değil de gelir getirici işlerle borç ödenmeli. Belediye olarak buna bakılmalıdır.''
 


Geri Dön