29 / 03 / 2024

Gazze'nin yeniden imara ihtiyacı var!

Gazze'nin yeniden imara ihtiyacı var!

AArap Uluslararası Gazze İmar Heyeti toplantısı Bayrampaşa'daki Wish More Hotel'de düzenlendi. Huneydi, Gazze'yi yeniden onarmak için uluslararası bir hamle başlattıklarını söyledi.



AArap Uluslararası Gazze İmar Heyeti toplantısı Bayrampaşa'daki Wish More Hotel'de düzenlendi. Huneydi, Gazze'yi yeniden onarmak için uluslararası bir hamle başlattıklarını söyledi.


Arap Uluslararası Gazze İmar Heyeti Meclis Başkanı Nasır El-Huneydi, "Türkiye'deki bütün STK'lar, belediyeler, iş adamları, gelin yıkılan Filistin'imizi, Gazze'mizi hep birlikte onaralım. Gazze'nin gerçekten yeniden imara ihtiyacı var. Hep birlikte olursak Gazze'yi yeniden inşa etmiş oluruz'' şeklinde çağrıda bulundu. 

 

Bayrampaşa'daki Wish More Hotel'de düzenlenen "Arap Uluslararası Gazze İmar Heyeti" toplantısında konuşan Huneydi, heyetin 2009'da kurulduğunu belirterek, o günden bu yana 2009, 2012 ve 2014'teki savaşlarda, siyonistlerin yıktığı Gazze'yi yeniden onarmak için uluslararası bir hamle başlattıklarını açıkladı. 

 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, 2009'dan bu yana 64 büyük proje yaptıklarını aktaran Huneydi, "Bu projeler içerisinde altyapı, sağlık, eğitim var. Hastanelerimiz var. Gazze'de su, büyük ihtiyaç. Gazzelilerin su ihtiyacını gidermek için yaptığımız göletler var, yıkılan mescitler, evler var. Bunları onardık." dedi. 

 

Huneydi, Türkiye'de yaptığı görüşmelere ilişkin şunları kaydetti:

"Türk Kızılayı ile yaptığımız görüşmelerde, bizden Gazze ile ilgili 'Kan Bankası' projesi istediler. Projeyi hazırladık. İnşallah kısa bir zaman sonra Türk Kızılayı'na teslim edeceğiz. Geçtiğimiz günlerde Erbakan Vakfı'nı ziyaret ettik. Kendileriyle yaptığımız görüşmeler sonucunda, 'Gazze'de Necmeddin Erbakan Hocamızın ismini taşıyan büyük bir proje yapacakları sözünü' verdi. Bu projeyi hazırladık, kendilerine ilettik. Yardımeli Derneği ile de görüşmelerimiz oldu. Kendilerinin 'Gazze'de meslek edindirme kursu yapacaklarını ve bunu da bizim aracılığımızla yapacaklarını' söylediler. Şunu söylemek istiyorum; Türkiye'deki bütün STK'lar, belediyeler, iş adamları, gelin yıkılan Filistin'imizi, Gazze'mizi hep birlikte onaralım. Gazze'nin gerçekten yeniden imara ihtiyacı var. Hep birlikte olursak Gazze'yi yeniden inşa etmiş oluruz. Türkiye'de 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile, Diyanet Vakfı'yla ve TİKA ile görüştük. İnşallah bunların aracılığıyla Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey'le de görüşmek istiyoruz. Çünkü bölgede, özellikle Filistin ve Gazze konusunda Türkiye'nin rolü çok büyük."


Geri Dön