23 / 04 / 2024

Gebze Bilişim Vadisi'nin ikinci etabı tamamlanmak üzere!

Gebze Bilişim Vadisi'nin ikinci etabı tamamlanmak üzere!

Gebze Bilişim Vadisi’nde bir araya gelerek Türkiye’nin geleceğini kuruyor. 5 etaplı vadinin bitmesiyle 100 bin kişilik istihdam yaratılacak. Gebze Bilişim Vadisi'nin ikinci etabı ise tamamlanmak üzere...




Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın tanıtımını yaptığı yerli otomobilin yapılarak 60 yıl sonra bir devrin başladığı yer olarak tanımlanan Kocaeli'nde Osmangazi Köprüsü'nün yanında bulunan Bilişim Vadisi kapılarını Sabah'a açtı.

Türkiye'nin geleceği açısından stratejik öneme sahip vadi için ilk girişimi 2011 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyio Erdoğan başlattı. Mayıs 2015 tarihinde temelleri atılan Bilişim Vadisi, milli teknoloji hamlesi ile faydalı teknolojilerin ulusal ve uluslararası alanda öncüsü olma vizyonu ile çalışmalarını sürdürüyor. Son yıllarda savunma sanayiindeki teknolojik başarıların diğer alanlara da yayılması için girişimcilere zemin oluşturan merkez, GAP'tan sonraki en büyük proje.

Gebze Bilişim Vadisi nin ikinci etabı tamamlanmak üzere!

100 BİN İSTİHDAM

Türkiye'nin, ilk ve en büyüğü özelliğini taşıyan tematik teknopark aynı zamanda istihdama büyük katkı sağlayacak. Gebze Bilişim Vadisi'nin birinci etap yüzde 100 doluluğa ulaştığında 10 bin çalışan olacak. 5 etap tamamlandığında 100 bin kişilik nitelikli istihdamla ülke ekonomisine katkı sağlayacak.

24 SAAT YAŞAYAN BİR VADİ

Gebze Bilişim Vadisi'nde ayrıca 1.500 kişiye hizmet verebilen yemekhane, dünya mutfağından örnekler sunulan restaurant, pastane ve market ile sağlık ünitesinin de yer alıyor. Bilişim Vadisi'nde, firmaların kullanımına açık toplantı salonları, 250 kişilik konferans salonu, ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak büyüklükte kongre merkezi bulunuyor. Ayrıca var olan sosyal yaşam alanlarına yenilerini de katarak Bilişim Vadisi'ni 7/24 yaşanabilir bir Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ne dönüştürmek hususunda tam gaz çalışılıyor.

Gebze Bilişim Vadisi nin ikinci etabı tamamlanmak üzere!

3 MİLYON METREKARE

Bilişim Vadisi Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Muallimköy'de 3 milyon metrekarelik bir alanda 5 etap olarak inşa edilecek. Bilişim Vadisi'nin 200 bin metrekarelik birinci etabında 74 şirket çalışmaya başladı. İkinci etap ise tamamlanmak üzere.
 


Geri Dön