28 / 03 / 2024

Gebze Bilişim Vadisi projesi

Gebze Bilişim Vadisi projesi

Gebze Bilişim Vadisi’nde bir araya gelerek Türkiye’nin geleceğini kuruyor. 5 etaplı vadinin bitmesiyle 100 bin kişilik istihdam yaratılacak. Gebze Bilişim Vadisi'nin ikinci etabı ise tamamlanmak üzere...

Mimar Ahmet Vefik Alp'e uluslararası ödül!

Kaba inşaat halindeyken yıkılan Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Binası 9. IDA International Design Awards (Uluslararası Tasarım Ödülleri) kapsamında ‘Kurumsal Yapılar’ dalında Bronz ödülü aldı.

Gebze Bilişim Vadisi Projesi ikinci kez durduruldu!

Mimar Kentbilimci Prof Ahmet Vefik Alp’in ödüllü binalarını dinamitle patlatan Bakan Fikri Işık’ın Gebze Bilişim Vadisi Projesi İdare Mahkemesi tarafından iki kez durduruldu.

Gebze Bilişim Vadisi’ne yürütmeyi durdurma kararı!

Türkiye’nin ve Kocaeli’nin 2023 vizyon projesi olan ve Gebze’de yapım çalışmaları süren Bilişim Vadisi’nde yürütmeyi durdurma kararı geldi. Karar sonrası CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan açıklama yaptı

Gebze Bilişim Vadisi'nde devler yer alacak!

Gebze'de projelendirilen Bilişim Vadisi'nin kurulmasıyla ilgili çalışmalarda altyapı ile ilgili bir aksaklık yaşanmazsa, 2015 yılından itibaren alana kendi binasını yapmak isteyen firmalara yer tahsisi yapılması hedefleniyor.

Bilişim Vadisi’nden tam 100 milyon TL’lik fon desteği!

İstanbul ve Kocaeli’nden sonra İzmir’de mart ayında girişimcilere ev sahipliği yapmaya hazırlanan Bilişim Vadisi çeşitli girişimcilere toplam 100 milyon TL’yi aşan fon sağladı.

TOGG’un gelmesiyle birlikte Bilişim Vadisi'ne talep arttı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin otomobilinin Ar-Ge'sinin Bilişim Vadisi'nde yapıldığını belirtti ve "TOGG’un gelmesiyle birlikte Bilişim Vadisine çok yoğun bir talep artışı oldu" dedi...

Bilişim Vadisi'nde teknoloji şirketleri ofis açmaya başladı!

Türkiye'nin Otomobili, merkezinin bulunduğu Bilişim Vadisi'ni de hareketlendirdi. Teknoloji firmaları, Bilişim Vadisi'ne gelerek teker teker ofislerini açıyor.

Türkiye'nin Otomobili, Bilişim Vadisi'ne ilgiyi artırdı!

Türkiye'nin Otomobili'nin Kocaeli'de bulunan Bilişim Vadisi'nde yer alması, Aralık'tan bu yana vadide yer almak isteyen firma sayısını yüzde 50 oranında artırdı.

Bilişim Vadisi'nde ikinci etap inşaatı başladı!

Türkiye'nin teknoloji üretme ve geliştirme üssü olarak planlanan Bilişim Vadisi’nin 200 bin metrekarelik kapalı alana sahip birinci etabı tamamlandı. İkinci etap inşaatı için çalışmalar başladı.

Gebze Bilişim Vadisi'nin ikinci etabı tamamlanmak üzere!

Gebze Bilişim Vadisi’nde bir araya gelerek Türkiye’nin geleceğini kuruyor. 5 etaplı vadinin bitmesiyle 100 bin kişilik istihdam yaratılacak. Gebze Bilişim Vadisi'nin ikinci etabı ise tamamlanmak üzere...

Bilişim Vadisi projesinin inşaat çalışmaları TBMM gündeminde!

Bilişim Vadisi projesinin inşaat çalışmaları TBMM gündemine taşındı. İYİ Partili Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Bilişim Vadisi’nin iç mekanları OSO Mimarlık tarafından tasarlandı!

Tamamlandığında Türkiye’nin en büyük teknoparklarından biri olacak olan Bilişim Vadisi’nin OSO Mimarlık imzalı iç mekan tasarımlarında, yeni teknolojiler görülüyor. 

Kocaeli Bilişim Vadisi'nde son durum!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Kocaeli Bilişim Vadisi'ni ziyaret ederek Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 100 Günlük İcraat Programı'nda yer alan vadinin birinci etap ikinci kısmının tamamlanmasına yönelik çalışmaları yerinde denetledi.

Bilişim Vadisi'nin 2. etabında inşaat sürüyor!

Türkiye'nin en büyük teknoloji geliştirme merkezi olacak Bilişim Vadisi, Haldız İnşaat tarafından inşa ediliyor. 

Bilişim Vadisi için 61 firmanın başvurusu alındı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Kocaeli Bilişim Vadisi'ndeki çalışmaların devam ettiğini belirtti. Bakan Özlü, "Şu an itibarıyla baktığımızda 61 firmanın başvurusu alınmış, 37 firmanın projesi onaylanmış, 6 firma da Bilişim Vadisi'nde faaliyetlerine devam etmektedir." dedi.

Kocaeli Bilişim Vadisi'nde son durum!

Başbakan Yardımcısı Işık, "Bilişim Vadisi'nin şu anda 1. etabın 1. kısmı bitti. Şimdi 1. etabın 2. kısmını da hızla bitireceğiz. " dedi.

Bilişim Vadisi’nde 28 firmaya yer tahsisi için onay!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Smart Future Expo Açılışı’nda konuştu. Özlü, ilk etabı tamamlanan Bilişim Vadisi’nde 28 firmanın yönetim kurulu tarafından onay aldığını söyledi.

Gebze Bilişim Vadisi projesi Haberi

Gebze Bilişim Vadisi projesi


Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın tanıtımını yaptığı yerli otomobilin yapılarak 60 yıl sonra bir devrin başladığı yer olarak tanımlanan Kocaeli'nde Osmangazi Köprüsü'nün yanında bulunan Bilişim Vadisi kapılarını Sabah'a açtı.

Türkiye'nin geleceği açısından stratejik öneme sahip vadi için ilk girişimi 2011 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyio Erdoğan başlattı. Mayıs 2015 tarihinde temelleri atılan Bilişim Vadisi, milli teknoloji hamlesi ile faydalı teknolojilerin ulusal ve uluslararası alanda öncüsü olma vizyonu ile çalışmalarını sürdürüyor. Son yıllarda savunma sanayiindeki teknolojik başarıların diğer alanlara da yayılması için girişimcilere zemin oluşturan merkez, GAP'tan sonraki en büyük proje.

100 BİN İSTİHDAM

Türkiye'nin, ilk ve en büyüğü özelliğini taşıyan tematik teknopark aynı zamanda istihdama büyük katkı sağlayacak. Gebze Bilişim Vadisi'nin birinci etap yüzde 100 doluluğa ulaştığında 10 bin çalışan olacak. 5...