29 / 03 / 2024

Bilişim Vadisi'nde teknoloji şirketleri ofis açmaya başladı!

Bilişim Vadisi'nde teknoloji şirketleri ofis açmaya başladı!

Türkiye'nin Otomobili, merkezinin bulunduğu Bilişim Vadisi'ni de hareketlendirdi. Teknoloji firmaları, Bilişim Vadisi'ne gelerek teker teker ofislerini açıyor.



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Otomotiv sektörüne hizmet veren uluslararası teknoloji şirketleri için Bilişim Vadisi bir cazibe merkezi olmaya başladı. Otomotiv endüstrisinde önemli bir konuma sahip EDAG, vadide yerini aldı. Yine uluslararası şirketlerden FEV ile sözleşme imzalandı" diye konuştu. 

Star'da yer alan habere göre; Bakanlık'ın yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından 2019 sonunda tanıtımı yapılan, temmuz ayı içinde Bursa Gemlik'te fabrikasının temeli atılan ilk yerli ve milli otomobil, merkezinin olduğu Bilişim Vadisi'ni de canlandırdı. Vadinin yer aldığı Kocaeli ile fabrikanın bulunduğu Bursa bölgesinde elektrikli ve otonom araçlar ile ilgili bir ekosistem oluştu. TOGG'un paydaşları arasında yer alan veya üretim süreçlerinde yer almak isteyen uluslararası teknoloji firmaları, Bilişim Vadisi'ne gelip  teker teker ofislerini açıyor.

Bakan Varank, Avrupa'nın doğuştan elektrikli ilk ve tek SUV modeli için 2022'nin son çeyreğinde banttan indirmeyi hedeflediklerinden bahsederek "Çevreyi kirletmeyen, elektrikli ve bağlantılı bir mobiliteyi hayata geçirerek ülkemizdeki tedarik sanayisinin de dönüşmesine katkı sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

'FİRMA SAYISI 112'YE ÇIKTI'

Türkiye'nin Otomobili'nin teknoloji üssünün Bilişim Vadisi'nde olduğundan bahseden Bakan Varank, "Ön gösterim araçlarını tanıttığımız aralık ayından bu yana vadiye olan firma başvurularında yüzde 50'lik bir artış görülüyor. Yerleşik firma sayısı 79'dan 112'ye çıktı. Otomotiv sektörüne hizmet veren uluslararası teknoloji şirketleri için burası bir cazibe merkezi olmaya başladı. Otomotiv Endüstrisinde önemli bir konuma sahip EDAG, vadide yerini aldı. Yine uluslararası şirketlerden FEV ile sözleşme imzalandı" diye konuştu. 

'100 MİLYON LİRALIK FON KURULACAK'

Bilişim Vadisi'ni, teknoloji tabanlı girişimciliğin de merkezine dönüştürmek istediklerini söyleyen Bakan Varank, "Bu amaçla 100 milyon liralık bir Girişim Sermayesi Yatırım Fonu kurulması için çalışmalara başladık. Ulaşım, haberleşme, nesnelerin interneti, finans, siber güvenlik, robotik ve otomasyon gibi alanlardaki projeleri bu fonla birlikte değerlendirmek istiyoruz" diye konuştu. 

Diğer taraftan uluslararası bir mühendislik firması olan EDAG, araç üreticilerinin yanı sıra teknolojik açıdan gelişmiş otomotiv tedarikçileri için mühendislik hizmetleri sağlıyor. Firma, dünyanın önde gelen otomotiv merkezlerinde yaklaşık 60 ofisten meydana gelen küresel bir ağa sahip. Global otomotiv sektöründe önemli aktörler arasında yer alan FEV de motor, aktarma organları ve araç mühendisliği üzerinde çalışmalarda bulunuyor. Tasarım, simülasyon, yazılım, kalibrasyon, elektrikli ve akıllı araç sistemleri ile eğitim alanında ileri mühendislik hizmetleri sunuyor.


Geri Dön