28 / 03 / 2024

Gebze-Darıca metrosu ile emisyon sorunu ortadan kalkacak!

Gebze-Darıca metrosu ile emisyon sorunu ortadan kalkacak!

Gebze'de hayat geçirilen metro projesi hakkında açıklama yapan Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze Metrosu ile trafik ve emisyon sorununun azalacağını dile getirdi.



Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze bölgesinde kanaat önderleri başta olmak üzere esnaf ve iş insanlarıyla bir araya geldi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; belli aralıklarla gerçekleştirdiği toplantılarda Gebze başta olmak üzere bölgedeki hizmet ve projeleri anlatan Başkan Büyükakın, “Gebze bölgemizde her anlamda çok önemli hizmetler ortaya koyuyoruz. Bu dönem Gebze Metro projemiz tek kalemde yapılmış en büyük yatırımdır. 5 Milyar TL’lik bu yatırım tamamlandığında, Gebze’mizin ulaşımında bir devrim yaşanacak. Bu trafikten çekilecek araç demek, bu daha az emisyon demek, bu daha az trafik demek. Gebze bölgemize yatırımlarımız artarak devam edecek” ifadelerini sarf etti.

Gebze-Darıca metrosu ile emisyon sorunu ortadan kalkacak!

“Gebze bölgemizde gerçekleştireceğimiz çalışmalarımız için arkadaşlarımız her zamanki gibi çok titizlikle çalışıyor” diyerek kanaat önderlerine, esnaflara ve iş insanlarına Büyükşehir Belediyesi’nin tüm yatırımları hakkında bilgi veren Başkan Büyükakın, “Şehrimizin on iki ilçesinde hayata geçirdiğimiz projelerle vatandaşlarımızın beklentilerine cevap veriyoruz. Altyapı ve üst yapıda önemli adımlar atıyoruz. Ulaşım konusunda yeni aldığımız otobüsler adım adım şehrimize geliyor. Bunu da toplu taşımada çok önemli bir adım olarak görüyoruz. Kaliteli ve daha konforlu toplu taşıma için gereken her türlü adımı atmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı. Birliktelikler yapılan görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Gebze-Darıca Metrosu'nda tünel açma çalışmaları başladı!


Geri Dön