26 / 04 / 2024

Gebze-Halkalı Banliyö Hattı bu yıl sonunda açılacak!

Gebze-Halkalı Banliyö Hattı bu yıl sonunda açılacak!

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan Gebze-Halkalı Banliyö Hattı'nın yıl sonunda hizmete açılacağını söyleyen İBB Başkanı Uysal, "15 yılda tam 57 milyar lira harcadık." dedi.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Nisan ayı toplantılarının 4. birleşiminde konuşma yapan İBB Başkanı Mevlüt Uysal, " İstanbul’a 15 yılda çok büyük yatırımlar yapıldı. Toplam yatırım miktarı 128 milyar lirayı aştı. Bu yatırımlarda önceliğimizi ulaşım yatırımlarına ayırdık ve ulaşıma 15 yılda tam 57 milyar lira harcadık." dedi.

Gebze-Halkalı Banliyö Hattı bu yıl sonunda açılacak!

Gebze-Halkalı Banliyö Hattı hakkında bilgi veren Başkan Uysal, bu yıl hizmete girecek raylı sistemlerden birisinin de Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan Gebze-Halkalı Banliyö Hattı olduğunu belirtti. 63 kilometrelik 10 ilçeden geçen hattın günlük yolcu kapasitesinin 1,5 milyon olacağını ifade eden Uysal, hat hizmete girdiğinde İstanbul’un ana ulaşım aksını oluşturacağını ve metrobüsü de rahatlatacağını söyledi. Uysal sözlerine şu şekilde devam etti; "Ayrıca Dudullu-Bostancı hattının bir bölümünü de bu yıl açmayı hedefliyoruz. Bu hattın 10,2 kilometrelik bölümünü oluşturan Bostancı-İDO iskelesi - İMES Sanayi Sitesi güzergâhını hizmete alacağız. Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı’nı da bu yıl hizmete almayı hedefliyoruz. 8 ilçemizden geçen 18 kilometrelik bu hat günde 1 milyon yolcu taşıyacak. Tarihi Yarımada’ya ulaşan yeni bir tramvay projesi olan Eminönü-Alibeyköy Tramvayı’nın inşaatı devam ediyor. 10 kilometrelik yeni tramvayımız; Eminönü, Eyüp ve Alibeyköy ulaşımında inşallah büyük rahatlık sağlamış olacak"

İBB'nin 2017 yılı Faaliyet Raporu onaylandı!


Geri Dön