18 / 04 / 2024

KKTC City Mall bu yıl sonunda açılacak!

KKTC City Mall bu yıl sonunda açılacak!

KKTC’nin ilk alışveriş merkezi City Mall, bu yıl sonunda açılacak. Magosa’da inşa edilen AVM ile Kuzey Kıbrıslılar’ın Güney Kıbrıs’ta alışveriş için harcadıkları paranın ülkede kalması hedefleniyor



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) ilk alışveriş merkezi City Mall, bu yıl sonunda açılacak. Magosa’da inşa edilen ve 15 milyon euro yatırımın yapılacağı City Mall’un kiralama ve işletmesini Türkiye’den KDM Yönetim ve Kiralama üstlendi. Kuzey Kıbrıslı yatırımcı Derviş Tarımer’in şirketi Elektrokur’un hayata geçireceği ve 60’a yakın mağazaya yer verilecek AVM’de markalarla görüşmeler başladı.


‘Ambargoları kıracağız’

Elektrik malzemeleri üretim ve pazarlamasının yanı sıra 4 yıl önce perakende sektörüne yatırıma başladıklarını belirten Derviş Tarımer, Tayland merkezli Index markasının bayiliğini aldıklarını anlattı. Tarımer, “Rum tarafından engeller çıkartılmasına rağmen bu markanın 4 mağazasını açtık. Sonra da AVM yapmaya karar verdik” dedi.  Elektrokur Genel Koordinatörü Çağıl Tarımer Barut da “KKTC’de hiç AVM ve eğlence merkezi yok. O nedenle herkes Güney’e geçip orada para harcıyor. Biz halkın parasının ülkede kalmasını sağlamak istiyoruz”  diye konuştu.


43 bin öğrenci, 40 bin asker var

KDM Yönetim ve Danışmanlık Genel Müdürü Murat İzci, AVM’nin Kıbrıs için önemli kazanımlar sağlayacağını söyledi. Hem Türk hem de uluslararası markalarla kiralama görüşmelere başladıklarını kaydeden İzci, şöyle konuştu: “KKTC’de 300 bin insan yaşıyor. 43 bin öğrenci, 40 bin asker var. Kişi başına düşen gelir 16 bin dolar. O nedenle markalar çok ilgili. Orada faaliyet göstermek isteyen markalar bir yolunu buluyor. Bazıları, Mersin’in şubesi gibi gösterdikleri mağazalar açıyor. Örneğin, Burger King ‘in tabelası Burger City. City Mall’da yıllık ziyaretçi beklentisi 5 milyon, ciro hedefi 100 milyon lira.”


Vatan 


Geri Dön