28 / 03 / 2024

Gebze Köşklüçeşme'de ASM ihtiyacı TBMM'de!

Gebze Köşklüçeşme'de ASM ihtiyacı TBMM'de!

Gebze'nin Köşklüçeşme Mahallesi'nin Aile Sağlığı Merkezi ihtiyacı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Gebze'nin Köşklüçeşme Mahallesi'nin Aile Sağlığı Merkezi ihtiyacına ilişkin soru önergesi hazırladı. Türkkan, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Türkkan, ''Kocaeli İli Gebze İlçesinde 25,649 nüfuslu Köşklüçeşme Mahallesinde hizmet veren herhangi bir Aile Sağlığı Merkezi (ASM) bulunmamaktadır. Mahallenin sosyo-ekonomik yapısı ve ulaşım imkanları göz önüne alındığında mahallede hizmet verecek olan ASM'ye ivedilikle ihtiyaç vardır. Mahalle sınırları içerisinde yer 4997/2 no’lu parsel sağlık tesisi alanı olarak belirlenmesine rağmen yıllar içerisinde söz konusu alan atil bırakılmış, ASM ile ilgili başvurular değerlendirilmemiştir'' diye konuştu.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın soruları:
1) Yukarıda bahsi geçen 4997/2 no'lu sağlık tesisi için ayrılan alanla ilgili Bakanlığınız tarafından herhangi bir yatırım projesi yer almakta midir? Yer almaktaysa proje başlangıç takvimi belirlenmiş midir? 

2) Köşklüçeşme Mahallesinde söz konusu ASM ihtiyacının ortadan kaldırılması ve hizmet verilebilmesi için herhangi bir yer kiralama ve personel ataması planlanmakta mıdır? 
 


Geri Dön