29 / 03 / 2024

Gebze Metin Oktay Spor Tesisi’ne FİFA Star 2 Belgesi!

Gebze Metin Oktay Spor Tesisi’ne FİFA Star 2 Belgesi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sporun temel unsurlarından olan tesisleşmeye yönelik başarısı futbolun dünya çapındaki en yetkili kurumu olan FİFA’nın da onayını aldı



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sporun temel unsurlarından olan tesisleşmeye yönelik başarısı futbolun dünya çapındaki en yetkili kurumu olan FİFA’nın da onayını aldı. FİFA, Büyükşehir Belediyesi’nin Gebze Metin Oktay Spor Tesisi’ne Star 2 Belgesi verdi. Büyükşehir’in tesisi böylece, FİFA Star 2 Belgesi ile Türkiye’nin sayılı tesisleri arasına girmeye hak kazandı.


TESİSLEŞMEDE BÜYÜKŞEHİR FARKI


Büyükşehir Belediyesi; spora ve sporcuya verdiği önemi, gerçekleştirdiği hizmetlerle ortaya koymayı sürdürüyor. Spor Okulları, lig şölenleri, tüm birinci sınıflara dağıttığı satranç takımları, spor yarışmaları ve amatör spor kulüplerine sağladığı malzeme desteği gibi önemli yatırımlarla sporu ve sporcuyu destekleyen Büyükşehir Belediyesi, tesisleşmeye yönelik çalışmalarında da hız kesmiyor. Sporun vazgeçilmezi olan tesisleşme konusuna ciddi yatırım yapan Büyükşehir’in bu çabası futbolun dünyadaki en önemli otoritesi FİFA’dan da onay aldı.


METİN OKTAY TESİSİ’NE FİFA 2 STAR BELGESİ


Büyükşehir Belediyesi’nin Gebze’de bulunan ve adını Türk futbol tarihinin unutulmaz ismi Taçsız Kral Metin Oktay’dan alan spor tesisi, Star 2 Belgesi’ne layık görüldü.


TESİS ADINA YAKIŞTI


Güzeller Mahallesi Şehit Mücahit Okur Caddesi üzerinde bulunan Gebze Metin Oktay Spor Tesisi, yapılan titiz çalışma sonucunda adeta yeniden inşa edildi. Uzun yıllardır hizmet veren ve kısa zaman önce yenilenen tesiste 8 bin 500 metrekarelik alan, birinci sınıf kalite içeren sentetik çim ile döşendi. Yapılan çalışma sayesinde saha zemini Spor Toto Süper Lig maçlarında dahi kullanabilir bir hal aldı.


KARARINI AÇIKLADI


Büyükşehir, sahada yapılan yenilikleri FİFA’ya bildirerek inceleme yapılmasını talep etti. Sahada incelemelerde bulunan FİFA yetkilileri, alanda çeşitli testler yaptıktan sonra tesisle ilgili kararını gerekçeleriyle birlikte açıkladı. FİFA kararından ardından tesisi 2 Star belgesiyle ödüllendirerek, belgeyi Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdi.


STANDARTLARINA UYGUN BULDU


FİFA, sahada kullanılan sentetik çimin kendi laboratuarında yaptığı testler sonucunda uygun miktarda ve yapıda olduğunu belirtti. Ayrıca açıklamada, sahadaki tahliye sistemi sayesinde yağmurlu havalarda dahi zeminde su birikintisi oluşmadığı, modern aydınlatma sisteminin de yine yeterli standartlara uygun olduğu kaydedildi. Sahanın yıpranma oranının çok düşük olması ise aynı gün içinde birden fazla maç oynanabileceğini gösteriyor. Bununla beraber zemin her noktada aynı özellik gösterdiğinden sakatlanma oranı da en aza iniyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön