24 / 04 / 2024

Gebze Yavuz Selim Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm planı mecliste!

Gebze Yavuz Selim Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm planı mecliste!

Gebze Yavuz Selim Mahallesi'nde 17 Ağustos 1999 depreminde hasar gören bina sayısı ve bölgeye yönelik bir kentsel dönüşüm planı olup olmadığı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Tükkan, Gebze Yavuz Selim Mahallesi'nde 17 Ağustos 1999 depreminde hasar gören bina sayısına ve bölgeye yönelik bir kentsel dönüşüm planı olup olmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tükkan, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tükkan, ''Kocaeli'nin Gebze İlçesi Yavuz Selim Mahallesi 1999 Ağustos depreminde Gebze'nin en çok hasar gören mahallesidir. Depremin üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen mahallede hiçbir tedbir alınmadığı gibi, dış cephe yalıtım uygulamaları ile binalardaki deprem izleri de silinmiştir. Yavuz Selim Mahallesi'nde kent merkezinde yer almasından ötürü maliyet farkları ve mahalle sakinlerinin düşür gelir düzeyine sahip olmaları gibi nedenlerden ötürü vatandaşlar tarafından herhangi bir kentsel dönüşüm gerçekleşmemiştir'' diye konuştu.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Tükkan'ın soruları:
1- 17 Ağustos 1999 depreminde mahallede az, orta ve ağır hasar alan binaların sayısı kaçtır?
2- Orta ve ağır hasar alan binalarda kaç vatandaşımız oturmaktadır?
3- Yavuz Selim Mahallesi için bakanlığınız tarafından gündemde yer alan herhangi bir kentsel dönüşüm programı mevcut mudur?


Geri Dön